Alan kehittäminen

RIL kehittää rakennusalan toimintaympäristöä ja jäsenkuntansa toimintaedellytyksiä koko yhteiskunnan hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Rakentamis- ja kiinteistöala tuottaa vuosittain yli 30 000 uutta asuntoa noin 65 000 suomalaiselle. Ala työllistää suoraan noin 300 000 työntekijää eli yhtä paljon kuin kotimainen teknologiateollisuus. Alamme liikevaihto on 27 miljardia, vienti noin 3 miljardia ja tutkimus- ja kehityspanokset noin 350 miljoonaa euroa vuodessa. Se on tuottanut rakennetun omaisuuden, jonka osuus koko kansanvarallisuudestamme on 72 % (560 miljardia euroa). Kotitaloudet tekevät elämänkaarensa suurimmat investoinnit toimialamme lopputuotteisiin.

RILin jäsenistö toimii tämän elintärkeän toimialan keskeisimmillä paikoilla huippuasiantuntijoina ja johtajina.

Maine syntyy teoista ja rakennusalan maine laadusta. Perinteisen julkaisu- ja koulutustoimintamme rinnalla palkitsemme säännöllisesti toimialamme esimerkillisiä kohteita ja henkilöitä sekä tarjoamme tilaajien käyttöön insinööritaitokilpailut-konseptin. Lisäksi vaikutamme alan kehityssuuntiin aloittein ja kannanotoin. Muiden alan organisaatioiden johtamia kehityshankkeita tuemme lausunnoin ja osallistumisin.