Mentorointi 

RILin mentorointiohjelma alkaa jälleen maaliskuussa 2020. 

Sinä nuori, joko sinulla on selvät sävelet polustasi työelämässä? Kaipaatko tueksesi alalla jo kannuksensa hankkineen näkemyksiä ja sparrausta?

Vai askellatko ensimmäisiä kertoja johtajapolulla, tai jo hieman pidemmällä sen varrella, mutta haluaisit vaihtaa ajatuksia työelämän koukeroista kokeneen johtajan kanssa?

Vai haluaisitko sittenkin jakaa kokemuksiasi pienryhmässä ja kuulla parin muun aktorin ja ryhmäsi mentorin ajatuksia siitä, mihin asioihin uralla kannattaisi panostaa juuri nyt?

Entä sinä jo kokemuksesi usean vuoden varrella hankkinut supersankari, haluaisitko ammentaa oppejasi nuoremmalle asiantuntijalle ja saada itse siinä samalla uusia näkökulmia?

mentorointiohjelmassa on mahdollista osallistua yhteen kolmesta eri ryhmästä:

Vuonna 2020 mentoripolkuja on kolme:

1. Mentoriohjelma untuvikot

Aktorit ovat vähintään opintojensa valmistumisvaiheessa ja korkeintaan viisi vuotta työelämässä olleita nuoria ammattilaisia. Mentoroitavalla on siis kesätöiden, harjoitteluiden ja muiden töiden kautta työkokemusta vähintään muutamalta työnantajalta tai muutamasta tehtävästä.

Mentoreiksi haetaan 15-40 vuoden työkokemuksella yhä työelämässä toimivia ammattilaisia.

Osallistujamäärä: ei rajattu

2. Mentoriohjelma ryhmämentorointi

Aktorit ovat vähintään opintojensa valmistumisvaiheessa ja korkeintaan viisi vuotta työelämässä olleita nuoria ammattilaisia. Mentoroitavalla on siis kesätöiden, harjoitteluiden ja muiden töiden kautta työkokemusta vähintään muutamalta työnantajalta tai muutamasta tehtävästä.

Mentoreiksi haetaan 15-40 vuoden työkokemuksella yhä työelämässä toimivia ammattilaisia.

Toimintamalli: Yksi mentori opastaa yhtäaikaa 2-3 aktoria.

Osallistujamäärä: 3 mentoriryhmää.

3. Mentoriohjelma johtajat

Aktorit ovat vasta aloittaneet johtajapolkunsa tai toimineet asemassaan jo muutaman vuoden.

Mentoreiksi etsitään kokeneita johtajia, joiden työelämäikä lähenee kokemuksessa huippuvuosia. Vaihtoehtoisesti kiivain työtahti on kääntynyt eläkkeen puolelle lähiaikoina.

Osallistujamäärä: Pilottiohjelmaan otetaan mukaan 3-5 mentoriparia.

Huomio RILin jäsenyydestä

Sekä mentorien että aktorien on oltava RILin jäseniä. Aktorin on täytynyt olla RILin jäsen vähintään vuoden ajan.


Miten?

Mentorointi kestää noin vuoden ja se koostuu yhteistapaamisista sekä kahdenkeskisistä tapaamisista. Yhteistapaamiset organisoidaan RILin puolesta ja niiden tarkoituksena on antaa osallistujille työkaluja varsinaisiin mentorointitapaamisiin. Parit ja ryhmät sopivat tapaamisensa omalla vapaalla aikataulullaan.

Tarjoamme mentorointipareille keskustelun aiheiksi pitkän listan asioita teknisistä detaljeista henkilöstöjohtamiseen. Parit valitsevat itseään kiinnostavat aihealueet vapaasti ja keskustelevat niistä haluamassaan laajuudessa.

  • Mentorointiohjelma avataan maaliskuussa 2020. Aloitustilaisuus järjestetään Helsingissä 20.3. klo 9-12. Tampereella ja Oulussa järjestetään omat tilaisuudet, jos ilmoittautuneita on tarpeeksi.
  • Välitilaisuus järjestetään 18.9.2020 
  • Ohjelma päättyy 11.12.2020.
     

Miksi?

Mentoroinnin tuloksena nuori tai jo pidempäänkin työelämässä ollut tunnistaa aiempaa laajemmin oman urapolkunsa mahdollisuudet, kasvupolkunsa ja kehityssuuntansa sekä saa työkaluja tälle matkalle. Kokeneempi ammattilainen oppii ja oivaltaa lisää nuoremman näkökulmista − ja varmasti myös itsestään. Mentorointi perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, minkä vahvistamiseksi ohjelmaan valitut henkilöt allekirjoittavat mentorointisopimuksen.


Hakuaika:

Hakuaika mentorointiohjelmaan on nyt käynnissä. Pääset hakemaan mukaan tästä linkistä. Haku päättyy 10.2.2020.


Liitteet ja linkit:

Seuraavat tiedostot aikaisemmilta vuosilta avaavat aihetta tarkemmin. 

Hyvä ja nopealukuinen esimerkki mentorointioppaasta
Mentoriparin kokemuksia
Kirjallisuusvinkkejä

Lisätiedot:

Mentorointikonsepti:
johtaja Henriikka Hellström, RIL, etunimi.sukunimi@ril.fi, 040 554 8857