Aalto-yliopisto kuunteli yhteisön ääntä – Uuden korkeakoulun englannin- ja ruotsinkieliseen nimeen muutos

Aalto-yliopiston nykyisten Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen yhdessä muodostama uusi korkeakoulu aloittaa toimintansa tammikuun ensimmäisenä päivänä 2012. Sen suomenkieliseksi nimeksi tulee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu.

Nimestä päätti 8.11.2011 Aalto-yliopiston ja uuden korkeakoulun johdon, asiantuntijoiden, opiskelijoiden sekä alumniedustajan muodostama nimijury.

Etenkin korkeakoulun nimen englanninkielinen versio sai Aalto-yliopiston yhteisöltä runsaasti palautetta ja kritiikkiä. Tämän vuoksi jury halusi tarkastella päätöstään vielä uudestaan.

Nimijuryn lopullisen päätöksen mukaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun nimi pysyy suomeksi aiemmin tiedotetun mukaisena. Korkeakoulun nimen englanninkielinen versio on Aalto University School of Arts, Design and Architecture ja ruotsin kielellä Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur.

Kaikki nimiversiot kuvaavat uuden korkeakoulun toimintaa ja tarkoitusta ymmärrettävästi kukin omassa kielikontekstissaan. Uudet nimet viestivät muutoksesta ja uusiutumisesta mutta samalla säilyttävät korkeakoulun alojen kansainvälisen tunnettuuden. Nimet ovat linjassa nykyisten yksikköjen vahvojen perinteiden ja identiteetin kanssa niin taiteen, muotoilun kuin arkkitehtuurinkin osaamisalueilla.

- Aalto-yliopiston uuden korkeakoulun nimi sai aikaan vilkkaan keskustelun yhteisömme sisällä, ja meille nimijuryssa oli tärkeää kuunnella tätä viestiä. Yhteisöllisyys on koko Aalto-yliopistolle arvokas voimavara. Olen iloinen, että aaltolaiset haluavat aktiivisesti osallistua tulevaisuutemme rakentamiseen, kertoo Taideteollisen korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen.

Aalto-yliopiston korkeakoulut ovat 1.1.2012 lukien seuraavat:
Insinööritieteiden korkeakoulu
Kauppakorkeakoulu
Kemian tekniikan korkeakoulu
Perustieteiden korkeakoulu
Sähkötekniikan korkeakoulu
Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluTakaisin edelliselle sivulle