Aurajoen kevyen liikenteen sillan suunnittelukilpailun voitto Pontek Oy:lle

Turun kaupunki järjesti yhdessä RILin kanssa insinööritaitokilpailun uudesta kevyen liikenteen sillasta Turun keskustaan. Voittajaksi julistettiin 1.12.2010 insinööritoimisto Pontek Oy:n suunnittelema Crescendo-silta.

Ensimmäinen varasija meni auRaSilTa-nimiselle työlle (vetäjänä myös Pontek Oy) ja kunniamaininnan sai Viuhka (RFR Engineers (DK), Schauman Architects (FI) ja Powerhouse Company (DK)). Viisi kilpailuun kutsuttua ryhmää jättivät yhteensä kymmenen siltaehdotusta.

Palkintolautakunnan mukaan voittajaksi valitun sillan muoto on toteutettu hienovaraisesti ja paikkaansa sopivasti. Sillan pehmeä geometria sopii Aurajoen uomaan ja silta huomioi luontevasti Kauppiaskadun ja Rettigin rinteen suunnat ja jatkuvuudet. Sillassa yhdistyvät myös hienolla ja tasapainoisella tavalla insinööri-, arkkitehti-, geotekniikka- ja monen muun ammattialan erikoisosaaminen.

Aurajokivartta kehitetään osana Turun keskustan kehittämistä sekä Ihmiselle parempi keskusta -projektia, joka pyrkii parantamaan Vanhan Suurtorin ja uuden kirjastokorttelin alueiden viihtyisyyttä ja vetovoimaisuutta. Paitsi että sillalla on tärkeä rooli kevyen liikenteen sujuvuuden parantamisessa alueella, sillä on myös näkyvä vaikutus Aurajoen kansallismaisemaan. Suunnitellun sillan sijainti on Tuomiokirkkosillan ja Auransillan välissä, linjalla Kauppiaskatu - Rettiginrinne.

Kilpailussa noudatettiin RILin kilpailusääntöjä. Turun kaupunki on jo avannut seuraavan samaan uuteen siltaan liittyvän kilpailun: nyt haussa on sillan nimi.

www.turku.fi/aurajoensilta/  

Pontek Oy:n työryhmän jäsenet:

 • Pääsuunnittelija:  
  Seppo Rantanen, dipl.ins.
 • Arkkitehtisuunnittelu:
  Teo Tammivuori, arkkitehti SAFA
  Hanna Hyvönen, arkkitehti
 • Rakennesuunnittelu:
  Tuomas Kaira, dipl.ins.
 • Geotekninen suunnittelu:    
  Jaakko Heikkilä, dipl.ins
 • Valaistussuunnittelu:
  Roope Siiroinen, plda
  Antti Hiltunen, amk
  Arto Heiskanen, plda
 • Liikennesuunnittelu:               
  Kari Karvonen, dipl.ins.
 • Rakennepiirtäjä:                    
  Markku Malmi, tekn
 • Tekijänoikeuksien haltija:      
  Ins.tsto Pontek Oy


Takaisin edelliselle sivulle