Energiatehokkailla rakentamisen ratkaisuilla hidastetaan ilmastonmuutosta

Isover, Rakennuslehti ja WWF haastavat nyt kaikki rakennusalan toimijat – suunnittelijat, rakennustuotetoimittajat, rakennusliikkeet, talotehtaat, rakennuttajat ja jälleenmyyjät – mukaan Energiatalkoisiin. Tavoitteena on alan yhteisponnistuksin vähentää kiinteistöjen lämmityksen aiheuttamia kasvihuonepäästöjä 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä – EU:n Suomelle asettamien yhteisten tavoitteiden mukaisesti.

Tavoite on huima, kun otetaan huomioon, kuinka hitaasti rakennuskanta Suomessa uusiutuu. Talkoohenkeä siis todella tarvitaan.

- Energiatalkoot on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos on totta. Pienetkin järkevät ja energiataloudellisesti oikeat ratkaisut rakentamisen yhteydessä säästävät pitkällä aikavälillä huomattavasti energiaa, sen myötä ympäristöä ja vielä lisäksi selvää rahaa, totesi asuntoministeri Jan Vapaavuori Energiatalkoiden avajaisseminaarissa Helsingissä.

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy on ollut mukana käynnistämässä Energiatalkoita Isover-liiketoimintansa eli rakennusten eristämisen näkökulmasta. Eristäminen on tärkein yksittäinen tekijä, jolla voidaan parantaa rakennusten energiansäästöä ja energiatehokkuutta.

- Osallistumme vuonna 2008 Suomessa kansainvälisen Saint-Gobain-konsernin Energiatehokkaan rakentamisen kilpailuun, joka kirittää alan ammattilaisia konkreettisella tavalla kohti yhteistä tavoitetta. Kilpailu käynnistetään maaliskuun lopussa useissa Euroopan maissa, myös Suomessa, kertoo toimitusjohtaja Simo Tunkelo.

WWF Suomi on mukana Energiatalkoissa ilmaston hyväksi. Rakennusala on merkittävä teollisuudenala ja sen saaminen mukaan ilmastonmuutosta ehkäisevään työhön on erityisen tärkeää.

Rakennuslehti on mahdollistanut osaltaan Energiatalkoot-hankkeen verkkofoorumin osoitteessa www.energiatalkoot.fi . Sivustolle kootaan Energiatalkoisiin osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppaneiden ideoita, hankkeita ja konkreettisia esimerkkejä energiatehokkaasta rakentamisesta. Näin tuetaan alan toimijoiden mahdollisuuksia keskustella tärkeästä aiheesta, jakaa omakohtaista lisätietoa sekä löytää konkreettisia vinkkejä oman toimintansa parantamiseksi. Sivusto avataan viikon 9 kuluessa.

Takaisin edelliselle sivulle