Esko Rautiola Arkkitehtiliiton uudeksi puheenjohtajaksi

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA valitsi 12. joulukuuta arkkitehti Esko Rautiolan liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Liitolle valittiin myös uusi hallitus. Uusi puheenjohtaja ja hallitus aloittavat työnsä 1.1.2012.

Rovaniemeltä lähtöisin olevalla, mutta sittemmin helsinkiläistyneellä Rautiolalla (s. 1955) on pitkä tausta erilaisissa suunnittelu-, asiantuntija- ja luottamustehtävissä. Hän on työskennellyt vuosien mittaan useissa eri arkkitehtitoimistoissa ja toiminut myös rakennusvalvontatehtävissä. Rautiola siirtyi vuonna 2007 Espoon kaupungin rakennusvalvonnan virastopäällikön tehtävästä suunnittelujohtajaksi YIT Lentekin asuntotuotantoyksikköön Pietariin, jossa hän toimi runsaat kaksi vuotta. Syksystä 2009 lähtien Rautiola on työskennellyt ARRAK Arkkitehdit Oy:ssä.

Vastavalittu puheenjohtaja on toiminut aiemmin SAFAn hallituksen varapuheenjohtajana ja muun muassa Senaatti-kiinteistöjen, Asuntomessujen sekä Rakennustietosäätiön asiantuntijaelimissä ja useiden arkkitehtuurikilpailujen tuomaristossa. Arkkitehdiksi Rautiola on valmistunut Tampereen teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1985.Takaisin edelliselle sivulle