Helsinki ehdolla maailman suurimman pyöräilykonferenssin isännäksi

Helsinki on ehdolla vuoden 2015 Velo-city-pyöräilykonferenssin isäntäkaupungiksi. Hakijakaupunkien joukosta loppusuoralle ovat selvinneet Helsingin lisäksi Ranskan Nantes ja Sveitsin Basel. Konferenssin järjestäjä, European Cyclists’ Federation (ECF), valitsee isäntäkaupungin alkuvuodesta 2013.

Velo-city on maailman suurin pyöräilypolitiikkaan ja pyöräliikenteen suunnitteluun liittyvä konferenssi. Se kokoaa yhteen liikenne- ja kaupunkisuunnittelijoita, vaikuttajia ja päättäjiä sekä muita pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneita ympäri maailman. Velo-cityn odotetaan tuovan Helsinkiin tuhatkunta konferenssivierasta.

– Velo-city on erinomainen tilaisuus levittää pyöräilyalan uusinta osaamista Suomeen ja jakaa muille tietoa omista vahvuuksistamme. Konferenssi on ollut isäntäkaupungeille myös merkittävä piristysruiske pyöräilyn edistämisessä, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä sanoo.

ECF:n edustajat vierailevat tällä viikolla Helsingissä arvioimassa isännyyden edellytyksiä.

Helsingin kaupungin pääkumppanit Velo-city-hankkeessa ovat Helsingin Polkupyöräilijät ry, Pyöräilykuntien verkosto ry, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma sekä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL.

**

Lisätiedot:
toimistopäällikkö Leena Silfverberg, kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37091
johtaja Anu Karvonen, Rakennusinsinöörien liitto RIL, p. 040 824 5989

Medialla on mahdollisuus haastatella Helsingissä vierailevaa ECF:n delegaatiota keskiviikkona 21.11. kello 17.15 info- ja näyttelykeskus Laiturilla, Narinkka 2. Delegaatioon kuuluvat ECF:n hallituksen puheenjohtaja Manfred Neun, pääsihteeri Dr Bernard Ensink ja tapahtumajohtaja Raimund Stabauer.Takaisin edelliselle sivulle