Vuoden rakennusalan DI

Jyrki Keinänen on vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööri

RIL on valinnut Vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööriksi rakennustekniikan diplomi-insinöörin, tekniikan tohtori Jyrki Keinäsen. Hän toimii suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien toimitusjohtajana ja partnerina. Tohtoriksi hän on väitellyt rakennushankkeiden riidanratkaisuista.

RILin hallituksen mukaan Keinänen täyttää erinomaisesti Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valintakriteerit. Niitä ovat muun muassa laadukas insinööriosaaminen, positiivinen vuorovaikutus ja ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

”Jyrki Keinänen on tärkeilemätön visionääri, joka on kehittänyt alaa suurella intohimolla, perinteisiä toimintamalleja ja -kulttuuria jatkuvasti haastaen. Hän on tehnyt lujasti töitä muun muassa digitaalisten ratkaisuiden ja yhteistoimintamallien soveltamisen puolesta. Arvostavana ja kannustavana yritysjohtajana hän on myös esimerkillinen arvojohtaja.”

Jyrki Keinäsen ratkaisukeskeistä ja innovatiivista otetta arvostetaan kiinteistö- ja rakennusalalla laajasti. Teknisen kyvykkyyden lisäksi Keinänen on painottanut osapuolten välisen vahvan luottamuksen merkitystä, jota tarvitaan innovaatioihin ja tuottavuuden kasvattamiseksi.  

”Rakennettu ympäristö muodostaa valtavan ison osa ihmisten elämää. Meidän täytyy tuntea vastuumme siitä ja tuottaa ihmisille hyvinvointia omalla osaamisellamme. Yksi diplomi-insinööri tai yhtiö ei pysty sitä yksin tuottamaan – siihen tarvitaan koko arvoketjua. Meidän pitäisi olla kurkiauran kärjessä näyttämässä suuntaa koko yhteiskunnan kehittymiselle,” Keinänen sanoo.

Keinänen on työskennellyt aiemmin työurallaan mm. Swecn PM:n sekä RILin toimitusjohtajana. Hänet tunnetaan avoimesta ja vuorovaikutteisesta lähestymistavasta kollegoihin niin oman organisaation sisällä kuin laajemminkin. Hän tukee mielellään myös nuoria asiantuntijoita heidän kehityspoluillaan uran ensimetreiltä asti.

Kuva: A-Insinöörit
 

Lisätietoja:

Vuoden DI -valintakriteerit: Janne Tähtikunnas, toimitusjohtaja, RIL
p. 040 089 3583, janne.tahtikunnas@ril.fi

Haastattelupyynnöt: Henriikka Hellström/RIL
p. 040 554 8857, henriikka.hellstrom@ril.fiTakaisin edelliselle sivulle