Ajankohtaista

Kutsu: "Stop aivovuodolle! Pidetään kv-opiskelijoistamme kiinni:"

Rakennusalan toimihenkilö- ja työnantajajärjestöt ja korkeakoulut käynnistää TYÖ2030-ohjelman tuella Tulevaisuusvuoropuhelun. Vuoropuhelun tarkoituksena on ideoida konkreettisia toimenpiteitä siihen, miten kansainväliset opiskelijat, jotka suorittavat Suomessa tutkinto-ohjelmia, saadaan siirtymään ja integroitumaan rakennusalalle Suomessa.  

Tulevaisuusvuoropuhelu koostuu 15.5.24 järjestettävästä kick-off-webinaarista sekä kolmesta pienryhmäkeskustelusta. Prosessin tuloksista kerrotaan toimialan tilaisuuksissa syksyn 2024 aikana. 

Kutsumme sinut Tulevaisuusvuoropuhelun pienryhmään käymään ohjattua keskustelua ja kertomaan omista näkemyksistäsi. Voit jakaa kutsua omassa verkostossasi ja erityisesti vuoropuhelu kaipaa työantajaedustajia, jotta vuoropuhelussa saadaan esille kattavasti eri näkökulmia. Pienryhmiä järjestetään 3 kpl ja toivomme, että voit osallistua niistä vähintään kahteen. Keskustelut järjestetään Teamsissa ja niiden kesto on 1,5 h.

Haluamme käydä avointa keskustelua siitä, millaisin keinoin rakennusalan toimijat ja yritykset voivat yhteistyössä edistää kansainvälisten osaajien saamista rakennusalalle. Emme odota sinulta valmiita vastauksia. Ratkaisujen löytäminen vaatii kaikkien alan toimijoiden osallistumista yhteiseen vuoropuheluun, jotta ratkaisuja löydetään. Tärkeää on löytää ideoita siihen, miten voimme tehdä rakennusalan houkuttelevaksi ja sopivaksi myös kansainvälisille osaajille ja kasvattaa alan vetovoimaa.

Keskustelussa on mahdollista peilata omia ajatuksia 15.5. pidettävän kick-offin alustuksiin sekä ideoida vapaasti uusia ratkaisuja. (Jos et pääse osallistumaan 15.5. ei huolta: webinaari tallennetaan ja se toimitetaan kaikille vuoropuheluun osallistuville). 

Tulevaisuusvuoropuhelun pienryhmien Teams-kokoontumisten ajankohdat ovat:

Ja mikäli et ole vielä ilmoittautunut mukaan kick-off-webinaariin keskiviikkona 15.5.2024 klo. 13.00–15.00, voit ilmoittautua mukaan tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/EP/B78A559A6065DCF6 (Huom: mikäli kalenterissasi on jo merkintä webinaarista, sinun ei tarvitse ilmoittautua uudelleen)

Olet lämpimästi tervetullut mukaan edistämään alamme yhteistä kehittämistä!Takaisin edelliselle sivulle