Kysy energiatodistuksista – Neuvontapalvelu vastaa

"Neuvontapalvelu auttaa kuluttajia saamaan tarvitsemaansa tietoa helposti ja nopeasti. Näin palvelu tukee energiatodistuksen hyödyntämistä ja energiatehokkuuden parantamista. Tavoitteena on, että rakennusten ostajat tai vuokraajat ottaisivat valintakriteerikseen myös rakennuksen energiankulutuksen. Tällöin rakennuksen omistajan on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota rakennuksen energiatehokkuuteen", toteaa asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Puhelinpalvelu on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-12, ja kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse tai verkon kautta. Neuvontapalvelun verkkosivut ovat osoitteessa www.motiva.fi/energiatodistus .

Energiatodistus auttaa vertailemaan rakennusten energiatehokkuutta

Vuoden alussa voimaan tullut laki rakennuksen energiatodistuksesta koskee kaikkia uudisrakennuksia, myös pientaloja. Ensi vuoden alussa energiatodistus vaaditaan myös muilta kuin uudisrakennuksilta silloin, kun tiloja myydään tai vuokrataan. Pientaloille ja alle kuuden asunnon taloyhtiöille energiatodistus on suositeltava mutta vapaaehtoinen.

Energiatehokas rakennus – puhdasta säästöä

Neuvontapalvelu on osa laajempaa energiatodistuksia koskevaa tiedotuskampanjaa. Kampanjan tavoitteena on kertoa sekä kuluttajille sekä asumisen ammattilaisille – isännöitsijöille, kiinteistönhoitajille, taloyhtiöiden hallituksille ja kiinteistöhallinnasta vastaaville – mikä energiatodistus on, milloin todistus tarvitaan, mistä todistuksen saa ja mitä hyötyä siitä on. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aina. Mitä vähemmän energiaa rakennus kuluttaa, sitä pienempi energialasku on.

Tiedotuskampanjasta vastaa Motiva Oy ympäristöministeriön toimeksiannosta. Kampanjan aikana energiatodistuksista viestitään eri tavoin, ja energiatodistuksia käsitellään eri yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien järjestämissä tilaisuuksissa. Lisäksi energiatodistukset ovat esillä muun muassa Vaasan asuntomessujen messutaloissa.

Kysy energiatodistuksista -neuvontapalvelu
puhelin: 0424 281 291 (ti ja to klo 9-12)
sähköposti: energiatodistus@motiva.fi
verkko: www.motiva.fi/energiatodistus

Lisätietoja:

  • Johtava asiantuntija Tapio Jalo, Motiva Oy,
    puh. 0424 281 237, etunimi.sukunimi@motiva.fi
  • Viestintäpäällikkö Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy,
    puh. 0424 281 206, etunimi.sukunimi@motiva.fi
  • Tiedottaja Anne Koskela, ympäristöministeriö,
    puh. 040 506 1174, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Takaisin edelliselle sivulle