Nordic Built Challenge -innovaatiokilpailu käynnistyy - tule suunnittelemaan tulevaisuuden energiatehokasta rakennusta

Nordic Built Challenge on pohjoismainen, monialainen suunnittelukilpailu, jonka tavoitteena on kehittää ja innovoida kestävää korjausrakentamista. Mukaan on valittu viisi kohdetta eri Pohjoismaista.

Suomessa kilpailukohteena on Tampereella sijaitseva valtion virastotalo Hippostalo, joka edustaa tyypillistä 1970 - 80-luvun toimistorakennusta. Suomen kilpailun järjestäjänä toimii Senaatti-kiinteistöt. Kilpailun tarkoituksena on luoda uusi yleispätevä ja ekotehokas toimistotyön konsepti, joka olisi hyödynnettävissä missä tahansa 1970- ja 1980-luvun toimistorakennuksessa. Kilpailun ensimmäinen vaihe sisältää idean luomisen yleisellä tasolla ja toisessa vaiheessa konsepti varsinaisesti sovitetaan Hippostaloon. Senaatti-kiinteistöt hakee tämän kilpailun kautta monialaista tiimiä, joka hallitsee työympäristökehittämisen, toimistotyön ja rakentamisen ekotehokkuuden ja siihen liittyvän tekniikan ja rakentamisen.

Kilpailu käynnistetään virallisesti marraskuun 8. päivänä Tukholmassa, jossa on mahdollista tavata sekä rakennuksien omistajat että mahdollisia yhteistyökumppaneita. Kilpailuun voi rekisteröityä osoitteessa www.nordicbuilt.org/challengelaunch. Kilpailumateriaali on ladattavissa Nordic Builtin verkkosivuilta 8.11.2012 alkaen osoitteessa www.nordicbuilt.org. Kilpailukieli on englanti.Takaisin edelliselle sivulle