Opas osakkaille putkiremontin kiemuroista

Osakkailla on harvoin tietoa siitä, mitä putkiremontissa tehdään ja miten se etenee. Jopa 20 000 kerros- ja rivitalokotia kokee putkiremontin joka vuosi. Pelkojen ja väärinkäsitysten hälventämiseksi Isännöintiliitto ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry ovat laatineet selkeän ja havainnollisen oppaan, joka kertoo kaiken, mitä osakkaan tarvitsee tietää putkiremontista.

Uusi opas on helposti silmäiltävä, kattava työkirja, joka auttaa osakasta ymmärtämään hankkeen etenemisen. Taloyhtiömme putkiremontti -opas neuvoo osakasta, milloin ja miten kannattaa olla aktiivinen, jotta hänen toiveensa täyttyvät putkiremontissa mahdollisimman hyvin.

-Opas on hyödyllinen työkalu taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle. Monet ongelmat putkiremonteissa johtuvat tiedon puutteesta. Taloyhtiön kannattaa tilata oppaat osakkaille heti, kun putkiremontista aletaan puhua, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä toteaa. 

Putkiremonteista puhutaan usein ammattilaisten termein ja osakkaiden on raskasta perehtyä asiantuntijoiden laatimiin vaikeaselkoisiin papereihin.

-Halusimme tehdä oppaan, joka on helposti luettava ja kertoo osakkaan näkökulmasta kaiken olennaisen putkiremontista. Työkirjan avulla osakas selviää koko putkiremontin läpi, tekninen johtaja Gunnar Åström Suomen Rakennusinsinöörien liitto RIL ry:stä kertoo.

Putkiremontti on mittava hanke, joka alkaa jo vuosia ennen kuin urakoitsija kurvaa pihaan. Putkiremontin tarve selvitetään huolella ja valmisteluvaiheeseen on syytä varata 2-3 vuotta. Jo valmisteluvaiheessa osakkaan on oltava hereillä, jotta varmistetaan hyvä lopputulos.

Opas kertoo, milloin putkiremontti on ajankohtainen, mitä se voi maksaa ja miten se voidaan rahoittaa. Lisäksi käsitellään teknisiä toteutusvaihtoehtoja ja osakkaiden omien remonttien sovittamista putkiremonttiin.

Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjan ovat kustantaneet Isännöintiliitto ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry. Osakkaat voivat tiedustella opasta oman taloyhtiön isännöitsijältä tai tutustua tarkemmin verkossa: http://www.putkiremonttiopas.fi/.

Tilaa tästä!Takaisin edelliselle sivulle