Rakennusalan historiaa

Poistettavien kirjojen käsittely RILissä

Moni rililäinen on kokenut turhauttavaksi, kun vuosikymmeniä käytössä olleille vanhoille ja arvokkaiksi koetuille kirjoille ei tahdo löytyä muuta loppusijoituspaikkaa kuin roskakori. Vaarana myös on, että samalla tuhoutuu sellaista rakennusalan historiatietoa, jota ei löydy mistään muualta.

Mikään julkinen tai yksityinen taho ei koe resurssi- ja tilanpuutteen vuoksi olevansa kykenevä laajamittaiseen rakennusalan kirjallisuuden kokoamiseen, järjestämiseen ja varastointiin.

RIL-Seniorien Historiaryhmä on tämän vuoksi laatinut jäsenkunnan omien kirjojen säilyttämiseen tähtäävän toimintaohjeen.

  1. Tarkista aluksi finna.fi-tiedostosta, onko ko. kirja tai julkaisu jossakin kirjastossa. Kun joistakin teoksista on julkaistu useampia laitoksia, olisi tietoja hakiessa syytä mainita myös julkaisuvuosi.
  2. Tiedostoista puuttuvan kirjan voi lähettää ilman erityistä yhteydenottoa Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnalliseen Varastokirjastoon, os. Päivärannantie 10, 70421 KUOPIO, puh. 0294117600.
  3. Puuttuvan suomalaisen kirjan voi viedä Kansalliskirjastoon. os, Unioninkatu 36, 00170 Helsinki. Yhteyshenkilö on Jouni Ahmajärvi, p 050 311 9260.
  4. Tiedostoissa olevat kirjat voi viedä Aalto-yliopiston kirjaston eli Harald Herlin oppimiskeskuksen (os. Otaniementie 9, 02150 Espoo) aulaan vapaasti otettavaksi. Yhteyshenkilö on Päivi Kouvo, p. 050 378 2926.
  5. Rajoitetun säilytystilan vuoksi RIL voi ottaa arkistoitavaksi ainoastaan omia julkaisujaan tai RILin saamia lahjateoksia.

Lisätietoja RIL-Senioreiden Historiaryhmästä täältä.Takaisin edelliselle sivulle