RD-paaluseinä sai GeoTeko –tunnustuspalkinnon

Ruukki Construction Oy:n kehittämä RD-paaluseinä sai Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen jakaman GeoTeko –tunnustuspalkinnon. Valinnan kolmen finalistin joukosta teki SGY:n hallituksen nimeämä kunniatuomari, joka oli tänä vuonna RIL:n puheenjohtaja ja Vahanen Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Risto Vahanen.

”Kehittämällä RD-paaluseinän Ruukki on vastannut kentältä tulleeseen tarpeeseen. Ratkaisua voi käyttää vaativissakin maaperäolosuhteissa, se pienentää riskejä ja häiriöitä, ja sen avulla voi paremmin hallita laatua. Innovaatio on kansainvälisesti merkittävä, ja se on herättänyt mielenkiintoa myös Pohjoismaiden ulkopuolella. Ruukki on kasvanut raaka-ainetoimittajasta ratkaisujen kehittäjäksi”, Vahanen perustelee.

Vuodesta 2009 työmailla käytetty RD-paaluseinä mahdollistaa jäykän tukiseinärakenteen tekemisen sellaisissa maaperäolosuhteissa, joissa perinteisten ponttiseinien tai muiden tukiseinärakenteiden tekeminen on mahdotonta. RD-paaluseinä muodostuu teräsputkipaaluista sekä tehtaalla paaluihin hitsaamalla kiinnitetyistä lukkoprofiileista. Paalut asennetaan poraamalla, mikä mahdollistaa tukiseinän asentamisen luotettavasti kivien ja lohkareiden läpi tarvittaessa kallion sisään. RD-paaluseinä sopii sekä väliaikaisiin, että pysyviin rakenteisiin, ja se pystyy ottamaan vastaan suuria vaaka- ja pystykuormia. Koska RD-paaluseinän asentaminen on luotettavaa haastavissa olosuhteissa, ratkaisu mahdollistaa merkittäviä säästöjä rakentamisajassa sekä kokonaistaloudellisen lopputuloksen.

GeoTeko –tunnustuspalkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Palkinto luovutettiin Liikenneviraston Infra Expon -yhteydessä järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa 9.10.2012 Helsingissä.

Lisätietoja: viestinta.sgy@gmail.comTakaisin edelliselle sivulle