RIL 126-2020 Rakennuspohjan ja tonttialueen kuivatus

RIL on julkaissut rakennuspaikan kuivatusta käsitteleviä ohjeita jo vuodesta 1972. RIL 126-2020 korvaa vuonna 2009 ilmestyneen vastaavan ohjeen. Ohje on päivitetty vastaamaan tämän päivän parasta tietämystä ja vaatimuksia. Uudistustyön yhtenä lähtökohtana on ollut 1.1.2018 voimaan astunut Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta (782/2017) sekä 28.2.2020 julkaistu Ympäristöministeriön ohje rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta.

Rakennuspohjan kuivatuksen tekniselle toteutukselle asetettujen vaatimusten ohella uudistustyössä on kiinnitetty erityistä huomiota kuvamateriaalin ajantasaistamiseen. Myös ilmastonmuutoksesta aiheutuvien muutosten ennakointia on painotettu entistä enemmän.

Ohjeessa käsitellään rakennuspaikan kuivatuksen yleisiä perusteita ja tavoitteita, kuivatuksen ja radonsuojauksen suunnittelua, rakennuspohjan kuivatusta, tonttialueen kuivatusta, kuivatuksen tarvikkeita, materiaaleja ja laitteita, salaojajärjestelmien ja piha-alueiden kuivatusrakenteiden toteuttamista, tarkastuksia ja valvontaa työmaalla, huoltoa ja korjauksia. Liitteenä esimerkkejä suunnitelmista.

Kirjan käyttäjiä ovat suunnittelijat, urakoitsijat, rakennuttajat, konsulttitoimistot, materiaaliteollisuus sekä viranomaiset ja opetushenkilöstö. 

140 sivua. Koko B5.

Tilaa kirja verkkokirjakaupastamme!

Lisätietoja:
Pekka Talaskivi, tekninen päällikkö, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL
050 562 0116, pekka.talaskivi@ril.fi



Takaisin edelliselle sivulle