RILin kirjoja nyt myös sähköisessä muodossa

RILin kirjoista uusimmat ovat nyt saatavissa verkkokirjakaupasta sähköisessä muodossa. Tällä hetkellä myynnissä ovat

Jatkossa ilmestyvät kirjat tulevat myös sähköisinä ostettaviksi. Vanhemmista julkaisuista on ilmestymässä myös sähköiset versiot. Tästä tiedotamme erikseen.

eKirjojen lukeminen

eKirjat voidaan lukea tietokoneella, tabletilla, lukulaitteella ja älypuhelimella, joihin on asennettu lukuohjelma, joka tukee PDF-tiedostomuotoa ja Adoben ID:hen perustuvaa DRM-suojaustekniikkaa. Suojatun kirjan voi avata enintään viidessä eri laitteessa, joissa on sama henkilökohtainen Adobe ID -tunnus. Tietokoneessa käytetään ilmaista Adobe Digital Editions -ohjelmaa. Muita laitteita varten on omat lukuohjelmat, esim. IPad käyttää ilmaista Bluefire Readeriä.

Adobe Digital Editionsin ja Adobe ID –tunnuksen hankinta

Asenna tietokoneellesi ilmainen Adobe Digital Editions (2.0 tai uudempi) -ohjelma ja aktivoi siihen Adobe ID -tunnus seuraavasti: Mene osoitteeseen http://www.adobe.com/products/digital-editions.html. Asenna Adobe Digital Editions -ohjelma seuraamalla annettuja ohjeita.Jos sinulla ei entuudestaan ole Adobe ID -tunnusta (sähköpostiosoitetta ja salasanaa), luo sellainen osoitteessa https://www.adobe.com/cfusion/membership/. Valitse "Create an Adobe Account" ja täytä avautuva lomake. Kirjaa käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana muistiin. Ne ovat Adobe ID -tunnuksesi.Palaa Adobe Digital Editions -ohjelmaan ja syötä sinne ID-tunnuksesi kohdasta Authorize Computer.Adobe ID -tunnus syötetään laitteen tai lukuohjelman asetuksiin. Sen avulla voit lukea suojattua eKirjaa.

eKirjan hankinta, maksaminen ja käyttö

eKirjan hankinta tapahtuu kirjakaupan valikosta eKirjat valitsemalla haluttu kirja ja noudattamalla annettuja hankinta- ja maksuohjeita.

eKirja maksetaan oston yhteydessä verkkopankin kautta luottokortilla tai valitsemalla vaihtoedoksi laskutus. Hinnat määräytyvät tilaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Kirjakaupan verkkomaksuvaihtoehto ottaa huomioon ainoastaan RILin jäsenille annetut alennukset (vaatii kirjautumisen kirjakauppaan jäsentunnuksilla).

eKirja toimitetaan sähköisesti asiakkaalle heti tilauksen jälkeen. Toimitustapa on latauslinkin lähettäminen asiakkaan sähköpostiin. Klikkaamalla latauslinkkiä, saa ladattua eKirjan laitteelle.

Tietokoneella eKirja avautuu Adobe Digital Editions -ohjelmaan, josta tiedoston voi siirtää muihin yhteensopiviin laitteisiin, jotka käyttävät samaa Adobe ID-tunnusta. IPadiin julkaisun saa kätevimmin avaamalla saman sähköpostin siinä ja klikkaamalla linkkiä, jolloin eKirja latautuu Bluefire Readeriin. RILin eKirjoissa on vain lukuoikeus eli esimerkiksi tekstin tulostus- tai kopiointioikeutta ei ole.

Ohjeet eKirjojen lataamiseen ja lukuohjelmien hankkimiseen löytyvät myös RILin kirjakaupan sivuilta ja sähöpostista, jolla latauslinkki toimitetaan.Takaisin edelliselle sivulle