Julkaisut

RILin tuoreessa julkaisussa aiheena Kyberturvallisuus asuinkiinteistöissä

RIL on julkaissut toukokuussa uuden ohjeen RIL 274-2021 Kyberturvallisuus asuinkiinteistössä, joka tarjoaa tietoa kyberturvallisuuden vaikutuksista taloyhtiön strategiseen suunnitteluun ja sen huomioimisesta korjaushankkeen suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon.

Ohjeen tarkoituksena on luoda edellytykset kyberympäristön hahmottamiseen ja sen hallitsemiseen osana asuinrakennuksen kybertoimintaympäristöä. Ohje avaa silmät mahdollisuuksille, auttaa tiedostamaan uhkia, tunnistamaan häiriöitä ja varautumaan niihin. Ohje on jaettu neljään osaan: Perusteet, Strategia, Suunnittelu sekä Käyttö ja ylläpito. Lisäksi ohjeeseen sisältyy Case-tapauksia ja liitteinä mm. esimerkki asukaskyselystä, toimintaohjeita ja tietoa Astukri-ohjeistuksesta.

Ohje on tarkoitettu korjausrakentamisen ammattilaisille, suunnittelijoille, urakoitsijoille, tuotetoimittajille, viranomaisille, isännöitsijöille ja taloyhtiön hallinnon käyttöön.

Ohjeen ensimmäinen osa Kyberturvallisuuden perusteet on vapaasti ladattavissa julkaisun sivustolta, jotta tämä tärkeä asia leviäisi mahdollisimman laajalti paitsi kiinteistöalan ammattilaisten niin myös kiinteistön asukkaiden tietoisuuteen ja käyttöön.

Lue lisää ja tilaa ohje itsellesi RILin kirjakaupasta osoitteesta www.ril.fi/kirjakauppa

Aiheesta lisää myös RILin Rakennustekniikka-lehden artikkelissa (s. 48-49), jossa haastatteltavana muun muassa Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll.Takaisin edelliselle sivulle