Sujuva! Rakennettu ympäristö 2025 -infografiikkakilpailu pikavauhdilla käyntiin

Rakennettu ympäristö on kanssamme aivan kaikkialla: kotona, hanavedessä, aamuruuhkassa, kassajonossa… mutta maailma ei ole vielä valmis. Mitkä haasteet tai puutteet turhaan hankaloittavat, tekevät kalliimmaksi tai estävät hyvää elämää? Sujuva! Rakennettu ympäristö 2025 -infografiikkakilpailu hakee uusia ratkaisuita arjen haasteisiin.

Uusimuotoisessa kilpailussa tehtävänä on kuvata rakennettuun ympäristöön liittyviä kiinnostavia faktoja visuaalisesti ja kehittää ratkaisuja, joilla arkisen elämämme turhia esteitä ja hidasteita saataisiin raivattua. Ratkaisuiden tulee olla toimeenpantavissa heti tai vuoteen 2025 mennessä.

”Monimutkaistuva maailma kaipaa selkeitä ratkaisuita”, toteaa kilpailun koordinoinnista vastaava kehitysjohtaja Teemu Vehmaskoski Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIListä. ”Kuva voi kertoa enemmän kuin satasivuinen raportti. Se voi samalla vedota tunteisiimme ja saada meidät oivaltamaan jotakin uutta.”

Rakennetulla ympäristöllä tarkoitetaan kaikkea ihmisen aikaansaamaa rakennuksista liikenneverkkoihin ja kadun alla piileviin putkiin. Kilpailussa on kaksi sarjaa, yksi opiskelijoille ja toinen ammattilaisille. Kilpailuun osallistutaan ryhmissä, joihin tulee kuulua kaksi tai kolme jäsentä. Uusien näkökulmien löytämiseksi osallistujia rohkaistaan poikkitieteellisyyteen. Tuloste on yksi A1-kokoinen juliste.

Kilpailun ohessa järjestetään kolme infotyöpajaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa 22.3.-24.3. Ilmoittautuminen päättyy 31.3. ja töiden jättö on 20.4.2011. Täsmälliset paikat, ajat sekä kilpailun säännöt löytyvät kilpailusivulta www.ril.fi/sujuva

”Alan ajattelutapa on selvästi uusiutumassa. Käyttäjät ja arkipäivän sujuvoittaminen ovat vihdoin nousemassa kehittämisen ajureiksi”, kehuu johtaja Jukka Pekkanen Rakennusteollisuus RT:stä. Pekkanen koordinoi Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin KIRA 2025 toimialamurros -hanketta, joka etsii toimialan kehitykselle uusia suuntia. Sujuva! on KIRA 2025 -hankkeen sivuprojekti.

Kilpailun arvosteluperusteita ovat ennakkoluulottomuus ja uutuusarvo, sujuvan elämän ja toimialan uudistumisen tukeminen sekä visuaalisuus ja kyky kiteyttää. Kilpailun järjestävät yhteistyössä kolmestatoista alan järjestöstä muodostuva Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi (www.kirafoorumi.fi ) ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL.

Kilpailun tuomariston muodostavat

  • Saku Tuominen, vastaava tuottaja, Idealist Group, tuomariston puheenjohtaja
  • Marja Seliger, TaT, graafinen suunnittelija, Aalto-yliopiston taideteollinen kk., Grafia ry:n vpj.
  • Jukka Pekkanen, johtaja, Rakennusteollisuus RT ry

Lisätietoja:
Kilpailusivu www.ril.fi/sujuva
Kilpailukonsepti: kehitysjohtaja Teemu Vehmaskoski RIL, teemu.vehmaskoski(a)ril.fi, puh 050-352 6878
KIRA 2025 -hanke: johtaja Jukka Pekkanen RT ry, jukka.pekkanen(a)rakennusteollisuus.fi, puh 050-527 6966Takaisin edelliselle sivulle