Uutta Helsinkiä -näyttely Laiturilla 4.- 27.2.

Jätkäsaari on kävelyetäisyydellä Helsingin keskustasta. Tulevia palveluita ovat mm. koulut, päiväkodit, sosiaalikeskus, kirjasto, liikuntakeskus ja kappeli. Matkustajasatama säilyy Jätkäsaaressa. Toimitilaa rakennetaan pääväylien varsille ja matkustajasataman yhteyteen. 100 hehtaarin suuruista aluetta suunnitellaan noin 16 000 asukkaalle ja työpaikkoja olisi 6 000.

Kruunuvuorenranta sijaitsee entisen Laajasalon öljysataman paikalla meren äärellä. Luonnonläheiselle asuinalueelle tulevia palveluja ovat koulut, päiväkodit, liikuntapalvelut, hyvät ulkoilualueet ja pienvenesatamat. 260 hehtaarin suuruista aluetta suunnitellaan 10 000 asukkaalle ja työpaikkoja olisi 1000.

Kalasatama sijaitsee kantakaupungin itäisellä rannalla. Kaupunginosan palveluita ovat koulut, päiväkodit, nuorisokeskus, terveysasema, muut julkiset palvelut ja kulttuuripalvelut. Toimistorakennukset ja palvelut sijoittuvat pääkatujen varsille ja metroaseman ympärille ja lähelle voimalaitosta. 177 hehtaarin aluetta suunnitellaan 18 000 asukkaalle ja työpaikkoja olisi 10 000.

Helsingin toista keskusta suunnitellaan Keski-Pasilaan, jonne tulee asuntoja, palveluja ja toimitiloja. Pasilan saavutettavuutta lisäävät tulevaisuudessa uusi metrolinja ja nopea junayhteys lentoasemalle. Palveluita ja toimijoita ovat lukuisat virastot, yritykset ja oppilaitokset sekä laajentuva Messukeskus.

Myllypuron ostoskeskus korvataan uudella monipuolisella palvelukeskuksella, jonka ylimpiin kerroksiin tulee asuntoja 1000 asukkaalle ja 5000 työpaikkaa. Myllypuron puinen kaupunkikylä rakennetaan 1500 - 2000 asukkaalle. Liikuntapuisto, luonnonläheisyys ja hyvät palvelut ovat alueen vahvuuksia.

Kaupunkipientaloille suunnitellut alueet Alppikylä ja Ormuspelto rakennetaan olemassa olevan kaupunkirakenteen ja palveluiden keskelle. Alppikylää suunnitellaan 1200 asukkaalle ja Ormuspeltoa 1600-2000 asukkaalle. Ormuspelto sijoittuu pääradan varteen Malmin aseman läheisyyteen. Alppikylään Kehä III:n ja Lahdenväylän läheisyyteen tulee myös toimitiloja.

Katso lisää http://www.uuttahelsinkia.fi/Takaisin edelliselle sivulle