Vesialan tutkimus nostettava etusijalle

”Vesialan tutkimus voisi olla kansallisella etusijalla ja suomalainen tietotaito alalla maailman kärkeä. Tekesin tänä vuonna aloittama Vesi-ohjelma rahoittaa alan teknologian ja liiketoiminnan kehittämistä, mutta sen lisäksi tarvitaan tuntuvia investointeja alan perustutkimukseen, mahdollisesti tutkimusohjelman muodossa”, Markku Mattila totesi.

Mattilan mukaan nyt valmistuneen arvioinnin tavoitteena oli perehtyä tutkimusalan tilaan kokonaisuudessaan ja ymmärtää sen tulevaisuuden tarpeita. ”Tieteen- tai tutkimusalan arviointi on hyödyllinen väline tiedepolitiikassa. Keskeisenä tavoitteena on antaa palautetta tiedeyhteisölle ja rahoitusorganisaatioille. Parhaimmillaan niiden pitäisi toimia keskustelun herättäjinä ja auttaa tutkimusta ja päättäjiä havaitsemaan mahdollisia ongelmia ja kehittämisalueita.”

Suomen Akatemia on teettänyt tieteen- ja tutkimusalan arviointeja 1980-luvun puolivälistä asti. Tänä aikana arvioinnit ovat muuttuneet kansallista kansainvälisiksi ja entistä järjestelmällisemmiksi. ”Arviointien kansainvälistyminen on lisännyt niiden puolueettomuutta ja luotettavuutta.”

Suomalaisen vesialan tutkimuksen arviointi on julkaistu pdf-muodossa internetissä osoitteessa www.aka.fi/julkaisut
Julkaisu on englanninkielinen. Water Research in Finland 2002-2006. International Evaluation.

Takaisin edelliselle sivulle