Vuoden 2016 rakennusalan diplomi-insinööri Lauri Merikallio:

”Suomi menestyy vaativissa rakennushankkeissa allianssimallia ja Lean Constructionia hyödyntäen.”

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on valinnut vuoden 2016 rakennusalan diplomi-insinööriksi pitkän linjan kiinteistö- ja rakennusalan vaikuttajan, Lauri Merikallion, joka on edistänyt määrätietoisesti integroitujen toteutusmuotojen ja allianssimallin rantautumista Suomeen. Vison Alliance Partners Oy:n osakas ja yksi yrityksen perustajista tunnetaan laajasti myös kansainvälisissä Lean Construction-verkostoissa.

Merikallion yli 25-vuotista kokemusta vaativista johto- ja asiantuntijatehtävistä infra-, kiinteistö- ja rakennussektorilla hyödynnetään parhaillaan lukuisissa vaativissa rakennushankkeissa sekä kehitysprojekteissa. Hän on viime aikoina muun muassa käynnistänyt ja johtanut kahden 2-3 vuotisen rakennusalan kehitysprojektin (LCIFIN1-2) läpivientiä, jotka keskittyivät Lean-ajattelun hyödyntämiseen rakennusteollisuudessa.

Merikallio toimii aktiivisesti, jotta yhteistyö kiinteistö- ja rakennusalalla tiivistyisi. Vuoden 2016 rakennusalan diplomi-insinöörin visiona on nostaa Suomi vaativien kiinteistö- ja rakennushankkeiden toteuttajana Euroopan kärkimaaksi. 

”Suomi menestyy allianssimallia ja Lean Constructionia hyödyntäen.Ykköspaikan saavuttaminen onnistuu yhteisillä tavoitteilla, aidolla yhteistyöllä ja vuorovaikutuksella käyttäjien, tilaajien, suunnittelijoiden ja rakentajien kesken hyödyntäen korkealuokkaista insinööriosaamista.”

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä perjantaina 22.4.2016 klo 20.30 Oulussa.Takaisin edelliselle sivulle