WSP on Vuoden 2011 kansainvälinen konsulttitoimisto

WSP on saanut International Consultant of the Year –palkinnon Iso-Britanniassa. Perusteluissa arvostettiin kansainvälisen osaamisen hyödyntämistä eri maiden suunnitteluprojekteissa. Menestys perustuu maayhtiöiden tiiviiseen yhteistyöhön, sanoo WSP Finlandin toimitusjohtaja Matti Mannonen.

Palkinnon perusteluissa huomioitiin WSP:n vahva jalansija Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa, Afrikassa, Lähi-Idässä, Kaukoidässä ja Australiassa. Yhtiö suunnittelee parhaillaan lukuisia huomattavia kohteita, kuten Berliinin uutta lentoasemaa, Länsi-Euroopan korkeinta rakennusta Shardia Lontoossa, New Yorkin World Trade Centerin uudisrakennuksia tai Abu Dhabin kansallismuseoa.

Pohjoismaissa WSP on erittäin vahva raideliikenteen suunnittelijana, ja se on tuonut konsernille merkittäviä tilauksia muun muassa konsernin kotikaupungissa Lontoossa, kerrottiin myös palkinnon perusteluissa. Palkinnon myöntää Iso-Britannian insinööritoimistojen liitto ACE ja New Civil Engineering -lehti.

”Menestyksen avain on se, että WSP:n maayhtiöt tekevät jatkuvaa yhteistyötä. Pystymme tarjoamaan parasta osaamista sinne missä kysyntää on. Maantieteellinen peittomme on niin laaja, että voimme vastata eri markkinoilla avautuviin mahdollisuuksiin tehokkaasti”, Matti Mannonen kertoo.

WSP Finlandin työstä viidennes menee vientiin. Suomalaiset suunnittelijat ovat viime aikoina olleet mukana mm. siltaprojekteissa Vietnamissa, Intiassa ja Yhdysvalloissa, voimalaitoskohteissa Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa, vesihuollon suunnittelussa Vietnamissa, rakennesuunnittelussa ja kaivossuunnittelussa Ruotsissa sekä liikennejärjestelmäsuunnittelussa Azerbaidjanin Bakussa.

”Olemme ylpeitä tästä palkinnosta. Se on tunnustus todellisesta asiakkaita hyödyttävästä kansainvälisyydestä”, Matti Mannonen jatkaa. ”Myös Suomessa voimme tarjota asiakkaillemme vahvaa suomalaisen ja kansainvälisen osaamisen yhdistelmää suurimmissa ja vaativimmissa hankkeissa”.Takaisin edelliselle sivulle