Ajankohtaista RILissä

Yrjö Matikainen -palkinto eli Sillanrakennuksen erikoispalkinto 2020 Pekka Pulkkiselle

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin Sillat- ja erikoisrakenteet tekniikkaryhmä on myöntänyt vuoden 2020 Yrjö Matikainen -palkinnon diplomi-insinööri Pekka Pulkkiselle. Palkinto julkistettiin RIL-Summitissa 26.11.2020.

Vuonna 1980 Oulun yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut Pulkkinen on tehnyt pitkän uran siltasuunnittelun kansainvälisen toiminnan ja suomalaisen siltaosaamisen viennin parissa. Hän on ollut vaikuttamassa myös vinoköysisiltojen suunnittelun käynnistämiseen Suomessa.

”Pekka Pulkkinen on osallistunut useiden suurten vinoköysisiltojen suunnittelutehtäviin ideoinnista suunnitelmien tekemiseen ja työmaatoteutukseen saakka - saappaat niin sanotusti savessa. Lisäksi hän on ollut merkittävässä roolissa vaikuttamassa siihen, että siltasuunnittelua viedään ulkomaille osallistuen itse suunnittelijana useisiin ulkomaisiin siltahankkeisiin” palkintoraadin puheenjohtaja, Kreaten kehityspäällikkö Aki Kopra perustelee valintaa.

Pulkkinen on toiminut myös vuosikymmeniä sivutoimenaan opetustehtävissä ja jakanut näin suunnitteluosaamistaan suoraan tulevien sukupolvien hyödyksi. Hän on kansainvälinen moniosaaja, joka on mahdollistanut myös monien nuorempien urakehityksen ja osallistumisen uraauurtaviin hankkeisiin meillä ja muualla.

Pulkkinen on toiminut myös alalle merkittävän RIL- 179-2018 Sillat, suunnittelu, toteutus ja ylläpito -julkaisun päätoimittajana.

Yrjö Matikainen -palkinto eli Sillanrakennuksen erikoispalkinto jaetaan joka toinen vuosi. RIL ja sen Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä haluavat nostaa palkinnolla silta- ja rakennetekniikan alan ja alalla työskentelevien arvostusta maassamme.

Kuva: Mikko Törmänen

**

Lisätiedot:
Aki Kopra, RIL Sillat ja erikoisrakenteet –tekniikkaryhmän puheenjohtaja
puhelin: 050 575 7723 ja sähköposti: aki.kopra@kreate.fi

Henriikka Hellström, RIL, puhelin 040 554 8857 ja sähköposti: henriikka.hellstrom@ril.fiTakaisin edelliselle sivulle