Työttömyyskassa

KOKO-kassa, palkansaajat

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto tarjoaa jäsenilleen ansioon suhteutetun työttömyysturvan Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn  kautta jäsenmaksulla, jonka Finanssivalvonta kassan esityksestä vuosittain vahvistaa. Jäsenmaksu vuonna 2020 on 66 euroa.

Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen ansiopäivärahaa, työvoimapoliittista aikuiskoulutustukea, vuorottelukorvausta ja koulutuspäivärahaa. Työttömyyskassan jäsenyys on jokaisen vapaaehtoisesti valittavissa. Mikäli haluat liittyä KOKO-kassaan, täytä sähköinen liittymislomake

Kun kuulut kassaan ja täytät työssäoloehdon (28 kuukauden aikana 26 viikkoa töitä vähintään 18 tuntia viikossa. Päätoimiset opinnot kuitenkin pidentävät tarkastelujaksoa jopa seitsemällä vuodella), voit saada ansiopäivärahaa työttömyyden osuessa kohdalle. Jos palkkasi on esimerkiksi 2 500 €/kk, on kassan myöntämä ansiopäiväraha 1 460,50 e/kk (Kelan myöntämä päiväraha on 696,60 €/kk).

Lisätietoja löytyy KOKO-kassan kotisivuilta: www.kokokassa.fi

KOKO-kassa
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI
p. (09) 4763 7600
fax (09) 4763 7690,

KOKOn verkkopalvelu(eAsiointi) on kaikkien kassan jäsenten käytössä. eAsiointiin on lisätty viestintäominaisuus. Kassan jäsenet voivat viestiä kassalle suojattua yhteyttä pitkin eAsioinnin kautta. Jäsenet pääsevät kirjautumaan eAsiointiin omilla verkkopankkitunnuksillaan.

Yhteydenotot kassaan ensisijaisesti eAsioinnin viestintäominaisuuden tai kassan kotisivujen Ota yhteyttä -lomakkeella, jolloin viestit kulkevat suojattua yhteyttä pitkin.

Kassan asiakaspalvelupisteen ja työttömyysturvan puhelinpalvelun aukioloajat löydät kassan kotisivuilta www.kokokassa.fi.

KOKO-kassan asiakaspalvelun käyntiosoite on Ratavartijankatu 2 B, 4.krs.

 

SYT-kassa, yrittäjät

RIL pyytää yrittäjäjäseniään olemaan yhteydessä SYT-kassaan, joka tarjoaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa. SYT-kassan jäseneksi pääsee Suomessa asuva yrittäjä, joka ei ole täyttänyt 65 vuotta.

Yrittäjäksi katsotaan: pääasiallisen toimeentulonsa yritystoiminnasta saava henkilö, joka on YEL-tai MYEL-vakuutusvelvollinen tai kuuluu muun lakisääteisen eläkevakuutuksen piiriin ja

  • a) työskentelee johtavassa asemassa yrityksessä, josta hän itse omistaa vähintään 15% tai yhdessä perheensä kanssa (tai perhe) omistaa vähintään 30 % tai
  • b) työskentelee yrityksessä, josta hän itse tai hän yhdessä perheenjäsentensä kanssa (tai perhe) omistaa vähintään 50%

Jäsenyyden edellytyksenä on lisäksi se, että yrittäjän lakisääteinen eläkevakuutus (YEL, MYEL, TEL) on vähintään 8 520 euroa/vuosi (= 710 euroa/kk).

Lisätietoja SYT-kassan kotisivuilta www.syt.fi