RIL-Nuoret Tukholma 2018 skanska-excursio 9.4.2018

 

RIL-Nuorten yritysvierailu Skanskan pääkonttoriin alkoi maanantaina vauhdikkaissa merkeissä. Julkisten kulkuneuvojen aiheuttaman pienen viiveen lisäksi ryhmän jalat sai liikkumaan Tukholman ylle kohonnut sadepilvi. Matkan ajoitus sujui kuitenkin täydellisesti ja kerkesimme kuivina Skanskan upeaan pääkonttoriin ja ottamaan jopa kuvan sen edustalla.

 

Ryhmäkuva Skanskan pääkonttorin edustalta

 

Valoisan ja luokseen kutsuvan aulan lisäksi meitä tervehti kohteessa Skanska Finland Oy:n Vuokko Suutarla, joka oli mukana mahdollistamassa yritysvierailua ja liittyi seurueeseemme. Lähtöselvitysten jälkeen pääsimme Chanel Braddonin opastuksella tutustumaan Skanskan upeaan taukotilaan, joka toimii myös avokonttorina. Pieni hengähdystauko tekikin aluksi hyvää ja saimme rauhassa nauttia perinteistä Swedish fika leivosta akvaarion kultakalojen tarkastaessa tulijoita.


Skanskan pääkonttorilla oli panostettu viihtyisyyteen ja sisällä oli esimerkiksi viherseiniä

 

Seuraavaksi Chanel piti ryhmälle pikaisen turistikierroksen rakennuksessa. Rakennuksesta löytyi raikkaan arkkitehtuurin ja hengittävän viherseinän lisäksi muun muassa kokonainen liikuntasali, mistä työntekijät saavat vapaasti valita vuoroja. Tällaista ei ihan joka pääkonttorilla tule vastaan, eikä tule muuten mehiläisiäkään, joita löytyi myös rakennuksen katolta. Mehiläiset tuottavat hunajaa, jota on myös myynnissä työntekijöille. Rakennuksessa oli yleisesti erittäin rauhallinen ja leppoisa tunnelma ja siellä järjestetäänkin silloin tällöin esimerkiksi pieniä konsertteja. Skanskan pääkonttorilla oli todella panostettu terveyteen, hyvinvointiin ja ympäristötehokkaisiin ratkaisuihin.

 

Skanskan pääkonttorin liikuntasali, jota työntekijät pääsevät vapaasti käyttämään

 

Kierroksen jälkeen päädyimme kokoustilaan, missä Chanel kertoi yhdessä kollegansa Julia Matwinskan kanssa Skanskasta yrityksenä, historiasta, arvoista ja projekteista. Chanelin työkuva yrityksessä on Commercial Development ja Julian Residential Development. Esitys olikin erittäin mielenkiintoinen ja tarjosi mielenkiintoisia tietoa kehityshankkeista ja mahdollisuuksista Skanskalla, joita on muuten paljon.

Lopuksi pääsimme kuulemaan Skanskan Jaakko Karjalaiselta yhdestä mahdollisesta urapolusta ja siitä, miten hän oli päätynyt meidän seuraamme kyseisenä iltana. Jaakko Karjalainen toimii tällä hetkellä Skanska AB:ssa Ethichs Officerina osana Skanska Unlimited ohjelmaa. Unlimited on Skanskan sisäinen, kansainvälinen vaihto-ohjelma. Sen avulla työntekijöille annetaan mahdollisuus lähteä ulkomaille töihin 3-6 kuukaudeksi. Skanskan eri yksiköt ympäri maailmaa voivat halutessaan avata vaihtopaikan haettavaksi ja kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus hakea paikkaa, esimiehen suostumuksella toki. Vaihdon aikana työkuva yleensä vaihtuu omasta tutusta johonkin aivan uuteen. Vaihtamalla työkuvaa annetaan työntekijöille mahdollisuus kasvaa, ei ainoastaan työssään vaan myös ihmisenä. Vaikka tämä ohjelma varmasti kustantaa jonkin verran, niin se avaa uusia keskustelukanavia ja tuo eri yksiköitä lähemmäksi toisiaan. Tämä on myös tärkeä osa Skanskan mottoa, One Skanska.

 

Julian ottama selfie excuporukasta sekä takana oikealla näkyvistä Chanelista ja Jaakosta.

 

Edellä mainitun lisäksi Skanskalla on myös Stretch ohjelma johtamistaitojen kehittämiseen, joka sisältää koulutusmoduleita eri maissa ja lopuksi työskentelyä ulkomailla. Seurueeseen liittynyt Vuokko Suutarla oli mukana juuri tässä ohjelmassa ja oli lähdössä koulutusmoduleiden jälkeen ulkomaan komennukselle.
Opiskelijoille Skanskalla on myös omia maakohtaisia kehitysohjelmia, esimerkiksi ruotsissa Skanska 21-ohjelma ja suomessa Skanska Oppiva. Ruotsin Skanska 21-ohjelmaan valitaan vuosittain 21 neljännen vuoden yliopisto-opiskelijaa hakuprosessin kautta. Ohjelma jatkuu valmistumiseen asti, jonka jälkeen Skanska tarjoaa ohjelmaan osallistuneille työpaikan. Suomessa Oppiva-ohjelma kestää kolme vuotta ja se tarjoaa mahdollisuuden saada työkokemusta haalari- ja työnjohtotehtävistä, opintopisteitä vapaavalintaisiin opintoihin ja työpaikan valmistumisen jälkeen. Oppivaan osallistujat valitaan myös hakuprosessin kautta.

Skanskan arvot ovat pääkonttorilla näkyvästi läsnä ja yrityksemme tarjota suomalaista suklaata kiitoksena vierailusta kariutui eettisiin ohjeisiin. Tämä ei yhtään haitannut ryhmäämme ja siirryimme suut makeana kohti hostellia. Kiitämme Skanskaa ja vierailun mahdollistaneita henkilöitä vieraanvaraisuudesta ja mielenkiintoisesta iltapäivästä!

Teksti ja kuvat: Andreas Högnabba ja Sami Merelä

 

Edellinen blogi: 9.4.2018 NCC-excursio

Seuraava blogi: 10.4.2018 Nordbygg-messut