RIL-Naisverkosto

Maailma tarvitsee monimuotoista johtamista, mutta esimerkiksi kiinteistö- ja rakennusalalla on toistaiseksi vain vähän naisia korkeissa johtotehtävissä. RILin Naisverkoston tavoitteena on löytää konkreettisia keinoja naisten uramahdollisuuksien edistämiseksi ja parantaa naisten johtamis- ja asiantuntijavalmiuksia. Naisverkosto on toiminut vuodesta 2018 asti.

Verkoston sparrareina vuonna 2024 toimii viisi johtavassa asemassa olevaa kokeneempaa naista, jotka sparraavat muita osallistujia. Sinä voit olla joko urasi alkutaipaleella tai jo vuosia alalla toiminut. Verkosto on avoin kaikille RILin jäsenille.

Naisverkoston menneet tilaisuudet:

  • Naisverkoston vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus järjestettiin Helsingissä tiistaina 14.5.2024. Aiheena tilaisuudessa oli Tulevaisuusajattelu, ja esiintyjänä mm. Sitran tulevaisuusasiantuntija Sanna Rekola. 
  • Vuoden 2023 viimeinen tilaisuus järjestettiin perjantaina 8.12.2023. Tilaisuuden teemana oli työelämän tasa-arvo: kuulimme tilaisuudessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden asiantuntijaa Malin Gustavssonia. Lisäksi käsittelimme päivän aihetta paneelikeskustelussa, jossa panelisteina toimivat rakennetun ympäristön alan järjestöjen edustajat. 
  • Vuoden 2023 järjestettiin keskiviikkona 11.10.2023. Tilaisuuden teemana oli valmentava johtaminen. 
  • Toinen Naisverkoston tilaisuus vuonna 2023 järjestettiin 29.8. Tampereella. Tilaisuuden aiheena on verkostoitumisen merkitys työuralla. Miten verkostoja luodaan, vahvistetaan ja ylläpidetään, millaista monipuolista hyötyä verkostoituminen tuo mukanaan, onko verkostoitumisessa mahdollista tehdä virheitä?
  • 2023 vuoden ensimmäinen tilaisuus järjestettiin 28.4.2023. Aiheena tilaisuudessa on Työuupumus: Ennaltaehkäisy ja jaksamisen johtaminen. 

Tilaisuuksien tallenteet näet RILin Jäsensivujen kautta (kohdassa "Naisverkosto"). Käyttäjätunnus Jäsensivuille on RILille ilmoittamasi sähköposti.

Tietoja tulevista Naisverkoston tilaisuuksista saat aina mm. RILin viikoittain ilmestyvästä jäsenuutiskirjeestä sekä RILin somekanavien kautta (mm. Facebook (facebook.com/RILInsinoorit), Instagram (@rilinsinoorit) ja LinkedIn (linkedin.com / RIL -Finnish Association of Civil Engineers).

**************************************

Naisverkosto 2024

Voit liittyä mukaan verkostoon osallistumalla seuraavaan tilaisuuteen! Tapaamisista infotaan mm. RILin viikoittaisissa jäsenuutiskirjeissä.

Teemoina verkoston tilaisuuksissa mm.:

Itsensä johtaminen, urasuunnittelu, itsensä brändäys, uratarinat

Tapaamisten sisältö:

Tilaisuuden muotoutuvat mm. alustuksesta+ ryhmätöistä + paneeleista + verkostoitumisesta
 

Ohjelman sparrarit 2024:

  • Elina Väistö, Sitowise
  • Marita Jokinen
  • Kaisa Vähänen, AFRY
  • Kati Tauriainen, NCC
  • Elise Ruohonen, Sweco

Naisverkoston aiempien tilaisuuksien materiaaliaaleja löydät RILin Jäsensivuilta.

Lisätietoja:

Henriikka Hellström, henriikka.hellstrom@ril.fi, 040 554 8857
Jenni Ahola, jenni.ahola@ril.fi, 040 8342 705