RIL haastaa työnantajat kesätyökampanjaan!

RIL toteuttaa vuosittain kesätyökampanjan, jossa työnantajat voivat tarjota teekkareille kesätöitä RILin kanavien välityksellä.
 

Kesätyökampanja 2022

Kesätyönhakuaika on taas alkanut ja RIL haluaa auttaa teekkareita löytämään kesäksi oman alan tekemistä. Annamme veloituksetta somenäkyvyyttä työnantajille, jotka tarjoavat kesätöitä rakennetun ympäristön aloja opiskeleville teekkareille.
Välitämme tietoa avoimista kesätyöpaikoista maaliskuun loppuun saakka Facebookissa (facebook.com/RILInsinoorit), Instagramissa (@rilinsinoorit) ja LinkedInissä (linkedin.com›ril-finnish-association-of-civil-engineers). Kokoamme linkit myös tälle sivulle.

Työnantaja: Lähetä meille lyhyt esittelyteksti (maks. 800 merkkiä), mahdollinen kuvituskuva (vähintään 300 dpi) sekä linkki avoimen työpaikan hakusivulle. Osoita viestisi RILin jäsen- ja viestintäkoordinaattori Jenni Aholalle osoitteeseen jenni.ahola(at)ril.fi. Kesätyöpaikat päivittyvät tälle sivulle mukaan, milloin paikkojen haku päättyy, aiemmin päättyvät haut ylimpänä.

Haluamme erityisesti tukea kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä! Mikäli teidän organisaatiollanne on mahdollisuus palkata englanninkielisiä nuoria osaajia, ilmoitathan asiasta RILille samalla kun jaat oman kesätyöilmoituksesi, niin jaamme tätä tietoa myös oppilaitoksille eteenpäin!
 

Kesätyökampanjan yhteydessä ilmoitukset RILin kanavissa alennetuin hinnoin!

Kesätyöhaun yhteydessä olemme päättäneet tarjota kampanjahintaan myös tavallisten työpaikkailmoitusten sekä muiden yritysten ilmoitusten julkaisun kanavissamme. Julkaisemme ilmoituksia RILin jäsenuutiskirjeessä ja kohdennetussa RIL-Extra -uutiskirjeessämme.

RILin uutiskirjeen ilmoitukset, vuoden 2022 hintakategoriat:

1. Normaali hinta ilmoitukselle jäsenuutiskirjeessä TAI RIL-Extrassa: 500 eur + alv 
2. Ilmoitus kahden viikon ajan jäsenuutiskirjeessä TAI RIL-Extrassa alennettuun hintaan: 900 + alv 
3. Ilmoitus yhdessä uutiskirjeessä sekä ilmoitus viikon ajan RILin verkkosivuilla www.ril.fi TAI Rakennustekniikkalehti.fi-sivustolla: 900 euroa + alv
4. Kampanjatarjous: Ilmoitus helmi- tai maaliskuun kahdessa aikana kahdessa peräkkäisessä uutiskirjeessä: 800 euroa + alv

Tavoita ilmoituksellasi rakennetun ympäristön alan taitavimmat osaajat – lähetä ilmoituksesi tai kysy lisätietoja RILin toimistolta Jenni Aholalta jenni.ahola@ril.fi

AVOIMET Kesätyöpaikat vuonna 2022

1. skanska

Haku Skanska Oppivaan on käynnissä!

Skanska Oppiva on korkeakouluopiskelijoille suunnattu ja kolmelle vuodelle mitoitettu harjoitteluohjelma, joka on suunniteltu käytäväksi opintojen ohessa. Se koostuu palkallisten kesäharjoitteluiden, kehitystehtävien ja syksyisin ja keväisin järjestettävien valmennuspäivien muodostamasta kokonaisuudesta. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä eri alojen opiskelijoille.

Oppivassa pääset kehittämään omaa osaamistasi, selvittämään omia kiinnostuksen kohteitasi ja saat oman alan työkokemusta.

Lue lisää ja tutustu avoimiin tehtäviin osoitteessa skanska.fi/oppiva ja hae mukaan 16.1.2022 mennessä! Myöhemmin tammikuussa avaamme myös perinteisen kesätyöhakumme osoitteessa skanska.fi/kesatyo.
 

2. Rudus

Jäivätkö lapsuuden kuraleikit kesken? Haluaisitko että sinunkin hiekkakakkusi kestää sata vuotta? Ei hätää, Ruduksen kesärekry on auki!

Haemme porukkaamme uusia työkavereita kesäksi ympäri Suomen. Tarjoamme kesätyöpaikkoja mm. tuotannon tehtävissä, asiakaspalvelussa ja myynnissä. Meillä työskennellään tiiviissä porukassa ja kesätyöntekijät pääsevät aidosti mukaan meidän työhön. Tehtävässä kuin tehtävässä pääset oppimaan betonista.

Huumorintajusta ei ole meidän hommissa haittaa, eikä asioita kannata ottaa liian tosissaan. Tärkeintä on, että hommat hoituvat! Vaarana vaan on, että viihdyt liiankin hyvin ja jäät porukkaan pidemmäksikin aikaa. Varoittavia esimerkkejä on monia ja samasta syystä joitain viime kesän paikkoja on jo täytetty. Kesätyöpaikkoja meillä on ympäri Suomen – ja konsernin kautta ympäri maailman – eli kannattaa katsoa kaikki kesärekrymme, www.rudus.fi/rekry. Haku on auki 19.1. asti.


3. WASAGROUP

WasaGroup-konserni mahdollistaa innokkaille ja osaaville työntekijöille mahdollisuuden oman urapolun rakentamiseen!

WasaGroup-konserni toteuttaa Suomen parhaat toimitilat vastaten koko kiinteistöhankkeesta alusta loppuun saakka. Yhdistämme kiinteistön käyttäjän, kiinteistösijoittajan ja kiinteistön toteuttajan intressit laadukkaaksi ja taloudellisesti kannattavaksi lopputulokseksi, mikä antaa myös henkilöstöllemme ainutlaatuisen mahdollisuuden monipuolisiin urapolkuihin. Ammattilaisemme osallistuvat työssään kiinteistökehityshankekokonaisuuksiin, eli he ovat aidosti osa laaja-alaista tiimiä ja merkittäviä hankkeita.

Arvostamme työntekijöissämme itsenäistä työskentelyotetta, oma-aloitteisuutta ja kehitysmyönteisyyttä. Meillä saat työskennellä monipuolisten kiinteistökehityshankkeiden parissa ympäri Suomea ja olla yhtenä edelläkävijänä organisaatiossa, jossa osaamistasi arvostetaan ja sinulle annetaan vapautta sekä vastuuta.

Hae sinäkin meille töihin! Kesätyöpaikkamme ovat auki osoitteessa wasagroup.fi/ura. Hakuaika tehtäviin päättyy 31.1.2022.

 

4. ESPOON KAUPUNKI / LIIKENNESUUNNITTELUN PALVELUALUE

Espoon liikennesuunnittelun palvelualue vastaa maankäytön liikennesuunnittelusta, liikennejärjestelmäsuunnittelusta ja liikennetutkimuksista.

Tarjoamme kesäharjoittelijalle laaja-alaisesti erityyppisiä tehtäviä kokeneempien suunnittelijoiden ohjaamana. Töitä voivat olla esimerkiksi kaavoituksen liikennesuunnittelu, kävelyn edistäminen, joukkoliikennesuunnittelu, liikennelaskennat ja muut liikenneselvitykset. Työntekijältä odotetaan toimistotöiden lisäksi valmiutta tehdä maastolaskentoja.

Lue lisää ja hae paikkaa viimeistään 3.2.2022 osoitteessa www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/korkeakouluharjoittelija-kesatyo-liikennesuunnittelu-espoo-04-13-22/.

 

5. SRV

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme vuosittain harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille. Meillä pääset tekemään monipuolista ja vastuullista työtä kollegoiden ja esimiesten tukemana.

Olet mukana kehittämässä rakennettua ympäristöä siten, että ihmiset ja ympäristö voivat hyvin. Löydät itsesi myös uraauurtavien projektien ympäröimänä: Kalasataman pilvenpiirtäjien, Laakson yhteissairaalan ja puurakenteisen Helsingin luonnontiedelukion sekä Tampereen Kannen ja Areenan kaltaisiin vaativiin kohteisiin et pääse mukaan muualla. Näitä me teemme ja meillä on tarjota osaamista, jolle on taatusti kysyntää. Tutustu harjoittelupaikkoihimme: https://www.srv.fi/harjoitteluhaku/ ja hae pian; kesän 2022 harjoitteluhaku on virallisesti käynnissä 3.1.-6.2.2022

 

6. wsp finland 

Kansainvälisessä yrityksessämme yhdistyy eri alojen asiantuntijuus. Suunnittelemme ja muotoilemme elinympäristöjä ja kaupunkikuvaa, yhdistäen liikkumisen ratkaisut kestävään infra- ja ympäristö suunnitteluun. Pidämme myös huolta rakennuskannasta. Johdamme, valvomme ja konsultoimme rakentamista sekä suunnittelemme tiloja, jotka toimivat ja joissa viihdytään.

Meillä on työyhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Vastuulliset ja koulutusta vastaavat työtehtävät, työyhteisön mutkaton tuki ja hyvä työporukka - siinä muutama syy hakea mukaan tiimimme. Tarjoamme töitä vuosittain kymmenille opiskelijoille ympäri Suomen. Kesätyöhakumme on käynnissä ja päättyy 14.2.2022.

Hae mukaan porukkaamme: https://rekry.wsp.com/jobs?department=Opiskelijoille
 

7. GRANLUND

Granlundin harjoitteluhaku on käynnissä!
Meillä suhtaudutaan harjoittelijoihin tulevina työntekijöinä, siksi opiskelijat halutaan oikeisiin hommiin mukaan heti alusta lähtien. Granlundin toimipisteet tarjoavat opinnäyte- tai harjoittelumahdollisuuksia eri puolilla Suomea. 

Granlund on vuosikymmenten aikana kasvanut LVI-suunnittelutoimistosta laaja-alaiseksi kiinteistö- ja rakennusalan konserniksi. Tarjoamme harjoittelupaikkoja esimerkiksi näiden alojen opiskelijoille:

 • LVI-tekniikka
 • Sähkötekniikka
 • Energiatekniikka
 • Ympäristötekniikka
 • Rakennetekniikka
 • Automaatiotekniikka
 • Ohjelmistotekniikka
 • Kiinteistötalous 

Lue lisää harjoittelusta ja hae viimeistään 15.2.: www.granlund.fi/ura-meilla/opiskelijalle/


8. Ramboll

Tule meille tekemään merkityksellistä työtä! Palkkaamme korkeakouluopiskelijoita harjoittelijoiksi toimistoihimme eri puolille Suomea.

Tunnistatko itsessäsi ratkaisijan asenteen ja uutta kohti kulkevan ajattelun? Tulevaisuuden yhteiskuntaa suunnitellaan meillä, tule mukaan. Rambollissa pääset käyttämään luovuuttasi ja kehittämään huippuosaamistasi. Merkityksellisyys asuu aidosti työssämme ja jokaisessa projektissa.

Ramboll on tutkitusti yksi suunnittelu- ja konsultointialan houkuttelevimmista työpaikoista. Kesällä 2021 meillä työskenteli 99 harjoittelijaa. Heiltä kysymämme palautteen mukaan 98 prosenttia piti työtehtäviään mielenkiintoisina. Ensikertalaisista kesäharjoittelijoistamme 80 % on jatkanut meillä joko vakinaisina työntekijöinä tai määräaikaisella työsopimuksella opiskelujen ohella.

Kesätyöhakumme on käynnissä 20.2. asti. Tervetuloa oman alasi oikeisiin töihin, kasvattamaan osaamistasi ja asiantuntemustasi! Hae fi.ramboll.com/opiskelijat
 

9. Finnmap Infra

Tule tutustumaan kestävien yhdyskuntien ja liikennejärjestelmien suunnitteluun!

Yhteisöllisessä ja vuorovaikutteisessa työilmapiirissä pääsee parhaalla tavalla kehittämään osaamista infrasuunnittelun parissa, jotta löydät oman paikkasi. Onnistuneen kesäharjoittelun jälkeen töitä on mahdollista jatkaa opintojen ohella tai opinnäytetyön parissa.

Tärkeintä on ennakkoluuloton kiinnostus infrasuunnittelualaa kohtaan ja oma-aloitteinen työote! Lisäksi arvostamme hyvää tietoteknisistä valmiutta sekä kokemusta suunnitteluohjelmistoista, kuten CAD-suunnittelusta.

Haemme kesäharjoittelijaa seuraaviin tehtäviin:

 • Ratasuunnitteluun
 • Tiesuunnitteluun
 • Siltasuunnitteluun
 • Infrarakennuttamiseen

Hae 26.2. mennessä osoitteessa https://finnmap-infra.fi/me/#meille-toihin
 

10. A-insinöörit

Tervetuloa töihin ihmisenmittaiseen insinööritoimistoon!

Me A-Insinööreissä autamme asiakkaita onnistumaan rakentamisen hankkeissa. Kohtaamme toisemme ja asiakkaamme hyvällä ja isolla A-asenteella. Tarjoamme ison suunnittelu- ja konsulttiyrityksen edut, mutta pienen talon ennakkoluulottomuuden, innon ja tilaa vaikuttaa yritykseen ja koko toimialaan.

Ovatko tekniikan, teknologian tai luonnontieteiden opintosi jo hyvässä vauhdissa tai oletko vasta valmistunut? Tule meille kesäksi töihin hankkimaan kannuksia. Etsimme kesäharjoittelijoiksi aikaansaavia, innostuneita tekniikan alan tulokkaita, jotka haluavat kasvaa asiantuntijoina yhdessä kokeneempien kollegojen ja asiakkaiden kanssa. Tarjoamme harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja useilla paikkakunnilla Suomessa.

Käymme hakemuksia läpi heti niiden saapuessa, joten älä turhaan viivyttele. Toivomme hakemustasi ihan viimeistään 28.2.2022. Hakemaan pääset osoitteessa www.ains.fi/ura.


11. Vahanen

Tervetuloa Vahasen parempien kesätyöpäivien pariin! Vahanen-yhtiöt tarjoaa kesällä 2022 lukuisia kesätyöpaikkoja kiinteistö- ja rakennusalan opiskelijoille usealla eri paikkakunnalla.

Vahanen-yhtiöt on kiinteistö- ja rakennusalan suomalainen konsulttikumppani. Tarjoamme mm. kiinteistö- ja kaupunkikehitykseen, arkkitehtuuriin, suunnitteluun, rakennuttamiseen ja valvontaan, tutkimuksiin ja tarkastuksiin, energiaan ja kiinteistön elinkaareen sekä ympäristöön liittyviä palveluita.

Tavoitteenamme on, että kaikista vahaslaisista on aina mukava tulla töihin. Siinä auttavat henkilöstöstä välittäminen, yhdessä tekeminen ja kaikin puolin reilu meininki.

Tutustu kesätyöpaikkoihimme ja jätä hakemuksesi viimeistään 28.2.2022 osoitteessa www.vahanen.com/kesatyo.


12. Wärtsilä

Wärtsilän kesätyöhaku on auki!

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä Energy johtaa muutosta kohti tulevaisuutta, jossa sähkö tuotetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Autamme asiakkaitamme irtautumaan hiilenkäytöstä kehittämällä markkinoiden johtavia teknologioita. Näitä ovat nykyisillä ja tulevaisuuden polttoaineilla toimivat sähköjärjestelmää tasapainottavat voimalaitokset, hybridiratkaisut sekä energian varastointi- ja optimointiteknologia, mukaanlukien GEMS-energianhallintajärjestelmä.

Wärtsilä Finland palkkaa vuosittain n. 500 eri alan opiskelijaa kesätöihin. Rakennus- ja kiinteistöalan opiskelijoita haetaan mm. rakennuttamiseen, myyntiin sekä muihin rakennus- ja kiinteistöalan tehtäviin. Kesätyöhakumme on käynnissä ja päättyy 28.2. Laita hakemuksesi osoitteessa wartsila.com/summerpower.

Wärtsilä also recruits international students as Summer Power trainees! 


13. YIT

”Hartioille sopivasti kuormaa ja aina isommat saappaat tarjolla.”

Etsimme nyt kesäharjoittelijoita monipuolisiin rakennusalan tehtäviin ympäri Suomea!

Oletko innokas ja oppimishaluinen uran alkuvaiheessa oleva rakennusalan osaaja, joka haluaa näyttää taitonsa rehdissä ja raudanlujassa työporukassa? Tule kesäharjoittelijaksi YIT:lle, jossa pääset työskentelemään ammattilaistemme kanssa, kohtaamaan haasteita ja viemään oppimasi seuraavalle tasolle. 

Rakennusalan opiskelijoille tarjoamme erilaisia harjoittelumahdollisuuksia niin työmaalla kuin toimistollakin. Tulevaksi kesäksi etsimme joukkoomme muun muassa haalari-, työnjohto- ja työmaainsinööriharjoittelijoita.  

Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 28.2.2022 mennessä tästä linkistä!


14. Rauman kaupunki / Tilapalvelut

Rauman kaupungin tilapalvelut -palvelualue hoitaa kaupungin suorassa omistuksessa olevien talokiinteistöjen ja osakehuoneistojen omistajan rooliin liittyvät tehtävät. Päätehtäviä ovat kokonaisalaltaan n. 270.000 brm2:n ja tilavuudeltaan n. 1.300.000 m3:n rakennuskannan kunnossa- ja ylläpito sekä kaupungin toteuttamien uudis- ja peruskorjaushankkeiden rakennuttaminen.

Tilapalvelut tarjoaa nyt harjoittelupaikkoja rakennusalan opiskelijoille (tekn. yo, arkkitehtiopiskelija ja ins. AMK). Valittavan henkilön työtehtävät pitävät sisällään rakennuttajainsinöörien, arkkitehtien ja kiinteistöpäällikön avustamista tilahallinnan, rakennuttamisen, kunnossapidon ja muissa kuntasektorin kiinteistökantaan liittyvissä tehtävissä. Työssä edellytetään myös ajokorttia ja mielellään AutoCAD-osaamista. Revit-osaaminen katsotaan eduksi.

Tehtävään valitulla henkilöllä on mahdollisuus hakea Rauman kesäteekkarikampanjaan: https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki Kampanjassa Rauman kaupunki tarjoaa Raumalla toimiviin teknologia- ja rakennusyrityksiin sekä arkkitehtitoimistoihin kesätöihin tuleville DI- ja arkkitehtiopiskelijoille mahdollisuuden asunto- ja bussietuun.

Lue lisää harjoittelupaikoista tästä; haku päättyy 28.2.2022!


15. BOOST Brothers

Haluatko tulla muuttamaan kanssamme rakennusalaa? Boost Brothersin Fast track -harjoitteluhaku kesäksi 2022 on käynnissä.

Me Boostissa etsimme innovaatioita ja teknologioita ympäri maailmaa ja viemme ne käytäntöön. Toimimme rakennushankkeissa tilaajan rakennuttamisen asiantuntijana. Haluamme aidosti auttaa asiakkaitamme ja luoda oivalluksia tulevaisuuden rakentamisesta, jossa myös ympäristönäkökulmat ovat vahvasti esillä.

Fast track -ohjelmassamme pääset tutustumaan rakennuttamisen asiantuntijatehtäviin saaden ohjausta sekä arvokasta kokemusta. Työtehtäviisi voi kuulua esimerkiksi kustannuslaskentaa, hankinnoissa avustamista sekä projekteihin liittyviä erilaisia selvitystöitä. Opit nopeasti todellisia hankkeita käsittelemällä ja työstämällä.

Hae mukaan Boostin kasvavaan ja nuorekkaaseen tiimiin! Tsekkaa lisätiedot osoitteesta https://boostbrothers.fi/kesaksi-boostille-fast-track-harjoitteluun/ ja lähetä hakemuksesi viimeistään 18.2. 
 

16. Kaupunkiliikenne Oy

Hyppää Kaupunkiliikenteen kyytiin, kesätyöhakumme on auki!

Kaupunkiliikenne Oy hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa, omistaa raitiovaunukaluston sekä vastaa joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna sekä järjestämme Suomenlinnan lautan liikenteen sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun. Pääkaupunkiseutu kasvaa ja kehittyy ennennäkemättömällä tavalla! Se takaa vihreällä sähköllä toimivan raideliikenteen laajenemisen ja ainutlaatuiset näkymät kiinnostavien hankkeiden parissa.

Haemme kesäksi joukkoomme muun muassa ratainsinööri-, projekti- sekä isännöitsijäharjoittelijaa! Kaikki avoimet kesä- ja harjoittelupaikkamme löytyvät osoitteesta www.ura.kaupunkiliikenne.fi/#avoimet-tyopaikat

Meillä pääset kurkistamaan kaupungin pintaa syvemmälle ja kasvattamaan osaamistasi alan asiantuntijoiden tukemana! Lähetä hakemuksesi viimeistään 28.2. kello 16.00 mennessä.


17. Vihertaso ja Viherpalvelu Greener

Kesätöitä tarjolla rakentamisen, infra-alan tai talotekniikan tai muun rakennetun ympäristön opiskelijalle!

Rakennamme pihoja ja leikkipaikkoja aliurakointina Suomen suurimmille rakennusliikkeille. Pääset hakemaan työkokemusta työmaan arjesta osana viherrakennustiimin toimintaa.

Teemme istutusalueita, leikkipaikkoja ja kivitöitä, kuten laatoituksia ja muureja. Olethan hyvässä fyysisessä kunnossa, valmis työskentelemään ulkona säällä kuin säällä ja innokas oppimaan uutta?

Työmaamme ovat eri puolilla pääkaupunkiseutua, joten tarvitset auton ja ajokortin.

Lue lisää aiheesta täältä! Toimi mahdollisimman pian, mutta hae paikkoja viimeistään 31.3.2022!