RILin tietoisku: LCA-laskelmat sekä käyttöiän vaikutus laskelmiin

04.06.2020

Tervetuloa mukaan seuraamaan torstaina 4.6.2020 klo 8.00-9.00 järjestettävää RILin tietoiskua, jossa aiheena LCA-laskelmat sekä käyttöiän vaikutus laskelmiin.

Tässä tietoiskussa tutustutaan yleisesti rakennusten elinkaariarviointiin, sen piirissä tapahtuviin ajankohtaisiin asioihin sekä käytössä oleviin menetelmiin. Esityksessä käydään läpi pääkäsitteitä ja laskentastandardin vaiheita sekä tyypillisiä tuloksia ja esimerkkejä, miten laskentaa voidaan hyödyntää esimerkiksi hankkeen hiilijalanjäljen pienentämisessä. Lisäksi on tarkoitus ottaa katsaus rakenteiden käyttöikäsuunnitteluun ja pohtia sen vaikuttavuutta suhteessa elinkaarenaikaisiin ympäristövaikutuksiin, erityisesti hiilijalanjälkeen.

Aamun esiintyjä Sanni Heikkinen toimii Rambollilla vanhempana konsulttina uudisrakennus- ja korjaushankkeiden ympäristö- ja elinkaaritavoitteiden ohjauksessa ja toteutuksessa. Hän on ollut määrittämässä kohteiden ympäristövaikutuksia elinkaariarvioinnin menetelmin useissa erilaisissa rakennusprojekteissa.

Tietoisku järjestetään etänä, eli pääset osallistumaan tilaisuuteen oman koti- tai työtietokoneesi välityksellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi Microsoft Teams -kokouslinkin, jonka kautta pääset seuraamaan esitystä.

Ilmoittaudu