RILin uusi jäsenetu tukee sijoittamista

pe 25. syyskuuta 2020 08.37.00

RIL on sopinut varainhoito- ja henkivakuutuskonserni Mandatum Lifen kanssa uudesta jäsenedusta, jolla tuetaan RILin jäsenten sijoittamista. Etua myönnetään erilaisista Mandatum Lifen sijoittamisen palveluista siten, että jäsenedusta on hyötyä kaikille RILin jäsenille riippumatta jäsenen sijoituskokemuksesta tai varallisuudesta.

Koronapandemia on pistänyt tänä vuonna maailmantalouden sekaisin ja juuri nyt eletään historiallista markkinavuotta. Katseet ovat vääjäämättä kiinnittyneet markkinoiden nopeisiin liikkeisiin. 

Mandatum Lifen Niklas Odenwall ja Tuomas Simonen eivät näe ristiriitaa tämänhetkisen tilanteen ja sijoittamisen aloittamisen suhteen. He painottavat sitä, kuinka sijoittaminen on pitkäaikaista toimintaa, jossa päiväkurssien tuijottelu on turhaa.

”Aina on hyvä aika sijoittaa ja aika on sijoittajan paras kaveri. Ammattimaisellekin sijoittajalle on lähes mahdotonta onnistua ostamaan aina silloin kun on edullisinta. Olennaisinta sijoittamisessa on hajauttaminen, myös ajallisesti”, sanoo Odenwall.

 


Mielenkiinnon määrä ratkaisee sijoituspalvelua valittaessa

RILin uusi jäsenetu koskee kahta Mandatum Lifen erilaista sijoittamisen palvelua. Palvelut ovat Digitaalinen varainhoito sekä Mandatum Lifen markkinoima ja Saxo Bankin tarjoama Trader -kaupankäyntipalvelu.

Toisin kuin voisi äkkiseltään kuvitella, Odenwall ja Simonen painottavat sitä, etteivät varallisuus tai sijoituskokemus ole palvelun valinnassa olennaisia asioita.

”Valinta on pääasiassa kiinni siitä, kuinka paljon sijoittamista kohtaan on kiinnostusta. Jos ei halua erityisemmin käyttää aikaa tai energiaa sijoittamisen miettimiseen, valinta on selkeästi digitaalinen varainhoito”, Odenwall sanoo.

Jos taas haluaa seurata sijoituksiaan, tai on esimerkiksi intoa opetella sijoittamista, suosittelevat Odenwall ja Simonen Trader-palvelun käyttöä.

Jos osakemarkkina kiinnostaa ja haluaa kokeilla kaupankäyntiä itse, tai siirtää osakesalkkunsa helppoon kaupankäyntipalveluun, jonka kautta pääsee melkein kaikkiin markkinoihin, kannattaa kokeilla Traderin käyttöä. Palvelun voi ottaa käyttöön ilmaiseksi ja RIL:n alennus näkyy kaupankäynnin hinnoissa.

”Trader-palvelua käyttävät myös opiskelijat, joilla ei siis ole usein vielä suurta varallisuutta, mutta joilta löytyy halua tehdä itse kauppoja, hakea dataa ja tehdä teknistä analyysiä”, Odenwall lisää.
 

Digitaalinen varainhallinta väline vaivattomaan sijoittamiseen

Jos aikaa ja intoa sijoitusten pohtimiseen ei suuremmin löydy, suositellaan asiakkaalle siis digitaalisen varainhoidon palvelua. Palvelun avulla sijoittamisen aloittaminen on yksinkertaista; palvelun voi ottaa käyttöön jo 100 euron kuukausisijoituksella tai 2 000 euron kertasijoituksella, ja asiakas määrittelee alkuun vain palveluun sijoittamansa summan ja sijoittamisen tavoitteensa.

”Digitaalinen varainhoitaja kartoittaa asiakkaan tilanteen, ja suosittelee sen jälkeen asiakkaan ratkaisujen pohjalta sopivaa sijoitusratkaisua. Mandatum Lifen salkunhoito huolehtii tämän jälkeen asiakkaan sijoituksista eli pitää jatkuvasti huolen siitä, että salkku on sellainen, joka parhaiten sopii nykyiseen markkinatilanteeseen”, kertoo digitaalisen varainhoidon palvelun johtaja Simonen.

RILin jäsenet saavat niin sanotun starttibonuksen ottaessaan käyttöön palvelun. Ensimmäinen jäsenen sijoitus poikii 1 % bonuksen aina 500 euroon asti. Simonen kuitenkin painottaa sitä, että bonuksen lisäksi jäsenten kannattaisi valita palvelu myös laadukkaan salkun vuoksi.

”Harjoitamme Sampo-konsernissa kanssasijoittamista, eli sijoitamme konsernin omia varoja samoiin kohteisiin kuin asiakasvarojamme. Asiakkaamme pääsevät siten käsiksi sellaisiin hyvän tuottopotentiaalin sijoituksiin, joihin perussijoittaja ei välttämättä ylety. Salkussamme on laaja kirjo erilaisia sijoituksia, esimerkiksi kiinteistösijoituksia, ja muita sijoituksia, joita ei pörssissä normaalisti listata.”

Vaikka digitaalisessa varainhoidossa asiakas ei tee yksittäisiä sijoituspäätöksiä, pystyy hän silti tarkasti selvillä omien sijoitustensa tuotosta. Palveluun kuuluu esimerkiksi mobiilisovellus, jonka kautta voi seurata sijoituksia vaivatta.

”Palvelussa on taustalla seurantamoottori. Kun asetat sijoitustavoitteen – sinulla on vaikka 15 vuotta aikaa, sijoitat 100 euroa kuussa, ja tavoittelet 50 000 euroa – niin moottorin avulla palvelu seuraa sitä, oletko pääsemässä tavoitteeseesi. Jos näyttää siltä, ettei tavoite toteudu, palvelu ilmoittaa sinulle tästä, ja mietimme yhdessä, miten toimia”, Simonen avaa.

Simonen myös muistuttaa, että teknisistä innovaatioista huolimatta asiakkaat pystyvät aina tarvittaessa keskustelemaan sijoituksistaan suoraan myös Mandatum Lifen asiantuntijoiden kanssa.
 

Trader-kaupankäyntipalvelussa RILiläisille automaattisesti parempi hintaluokka

Trader on teknologiastaan palkitun tanskalaisen Saxo Bankin tarjoama ja Mandatum Lifen Suomessa markkinoima kaupankäyntipalvelu. Palvelun avulla asiakas käy itse kauppaa rahoitusinstrumenteilla. Palvelua pystyy käyttämään kolmen erilaisen sovelluksen kautta, joiden välillä voi liikkua vaivatta ja veloituksetta.

”ONE on sovelluksista helppokäyttöihin ja yksinkertaisin. Sovelluksessa on ilmavat näkymät, mutta asiakkaalla silti on käytössä monia erilaisia lajittelumahdollisuuksia. Sovellus luo asiakkaalle valmiit listat vaikka 37 eri maan parhaista osinkotuotteista”, Traderin johtajana toimiva Odenwall kertoo.

Seuraava sovellustaso, Traderin GO-sovellus, soveltuu myös teknisen analyysin tekoon. Kolmas ja viimeinen sovellus on ammattikäyttöön soveltuva, koneelle ladattava PRO, joka taipuu jopa siihen, että käyttäjä pystyy muokkaamaan tietoja samanaikaisesti kuuden näyttöruudun avulla.

Traderin kautta ostettavat osakkeet ja muut rahoitusinstrumentit hinnoitellaan asiakkaille sen mukaan, kuinka aktiivinen asiakas on ollut sijoittamaan tai miten paljon asiakkaalla on salkussaan kiinni varoja. Palvelun kolme hinnoittelutasoa ovat Basic, Plus ja Best.

”RILin jäsenet saavat ostettua tuotteet automaattisesti Plus-hintaluokan mukaan. Jotta asiakas normaalisti pääsee tähän hintaluokkaan, hänellä olisi pitänyt tehdä joko yli 20 kauppaa edellisen kuukauden aikana tai hänellä pitäisi olla vähintään 50 000 euroa palvelussa valmiina.”

Plus tasolla asiakkaat voivat ostaa tuotteita 37 eri markkinalta hintaan 0,04 %, minini 6 euroa. Odenwallin mukaan palvelua on kilpailukykyisen hinnan lisäksi helppo suositella RILin jäsenille myös tuotteiden vuoksi.

”Meillä on laajin instrumenttivalikoima kaikista onlinekaupankäyjistä Suomessa: yli 40 000 instrumenttia, joista 19 000 on pelkästään osakkeita. ETF:iä, eli pörssinoteerattu rahastoja löytyy yli 3 000 kappaletta, ja instrumenttien määrää kasvatetaan jatkuvasti.”Takaisin edelliselle sivulle