Aamiaistilaisuus: Aistiystävälliset oppimisympäristöt

20.09.2018

RILin aamiaistilaisuudet jatkuvat syyskuussa, kun Margit Sjöroos tulee 20.9. klo. 8.00–9.00 kertomaan RILin toimistolle aistiystävällisestä suunnittelusta ja palkitusta konseptista, jota sovelletaan jo 16 koulussa Suomessa.

Aistiystävällinen suunnittelu tähtää negatiivisten, fyysisten stressitekijöiden vähentämiseen sekä toimintaan sopivan vireystilan tukemiseen. Suunnittelua sovelletaan koulujen lisäksi muun muassa huippu-urheilussa, sairaaloissa sekä toimi- ja palvelutiloissa. 

Aivo- ja aistitutkimus on kasvava ala maailmalla ja tutkimus tuottaa uusia näkökulmia suunnitteluun, konseptointiin sekä käyttäjälähtöisyyteen. Margit Sjöroos (valt.yo., fil.yo) on tila- ja konseptisuunnittelija, joka on vuodesta 1997 alkaen pyrkinyt kehittämään aivo- ja aistitutkimuksen hyödyntämistä tilasuunnittelussa. Vuonna 2016 Sjöroos käynnisti Stress free area - aistiystävällinen opettajanhuone -pilotin. Pilotin tavoitteena on ollut osoittaa miten moniaistisin, aistiystävällisin keinoin voitaisiin vaikuttaa negatiiviseen stressiin ja vireystilaan opettajien työssä.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä Skype-yhteyden kautta.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle