ril-seniorit

RIL-Seniorit: Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä - Europeana 22.11. (avec)

22.11.2023

Keskiviikkona 22.11. klo 19.00 nähdään Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä peruskorjatun näyttämön avajaisesitys, Europeana. 

Europeana on näyttämöteos kollektiivisesta muistista ja muistomerkeistä. Se kertoo niistä ylevistä tavoitteista, joiden oli määrä johdattaa kohti uudenlaista, parempaa ihmisyyttä. Esitys leikkaa näkökulmasta ja aiheesta toiseen vaivattoman kevyesti, ja sen maailma ulottuu makaaberista koomiseen. Minna Leinon ohjaama ja dramatisoima esitys pohjautuu Patrik Ouředníkin teokseen Europeana.               20. vuosisadan lyhyt historia (Siltala, 2022). Tšekinkielinen alkuteos Europeana. Stručné dějiny dvacátého věku ilmestyi Prahassa vuonna 2001, ja se on sittemmin käännetty kymmenille kielille. Ouředník on useasti palkittu tšekkiläissyntyinen kirjailija ja kääntäjä, joka on asunut Pariisissa vuodesta 1984. Hänen teoksilleen on ominaista kirjallisten genrejen yhdistely ‒ Europeanan tapauksessa kauno- ja tietokirjallisuuden. Minna       Leino on Kansallisteatterin dramaturgi ja ohjaaja, jonka aiempiin ohjaustöihin lukeutuvat muiden muassa Eugène Ionescon Kuningas kuolee, Thomas Bernhardin Vanhat mestarit ja Caryl Churchillin Sanantuoja.

Olemme varanneet yhteensä 30 lippua.

Ilmoittautumiset ja maksut 37,00 €/lippu (sis. Eventillan laskutusmaksun) viimeistään 17.10.2023. Mikäli ilmoitat myös avecisi, käytä molemmille samaa sähköpostiosoitetta. Tällöin voimme järjestää teille viereiset paikat ja toimittaa liput samaan sähköpostiosoitteeseen.  

Lisätietoja esityksestä https://www.kansallisteatteri.fi/esitys/europeana.

Yhteyshenkilö Tuija Räty, 050 5111 639

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle