ril-seniorit

RIL-Seniorit: Tutustuminen Albert Edelfeltin näyttelyyn Ateneumissa 12.5. (avec)

12.05.2023

Perjantaina 12.5. klo 11.30 tutustumme Albert Edelfeltin näyttelyyn Ateneumissa (avec).

Kattava näyttely tarkastelee Suomen tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin kuuluvan taiteilijan koko uraa. Edelfelt oli kansainvälinen vaikuttaja, joka toimi tienraivaajana sekä yhteyksien luojana myöhemmille suomalaistaiteilijoille erityisesti Pariisissa.

Sosiaalisesti lahjakas Albert Edelfelt (1854–1905) puhui useita kieliä. Edelfelt matkusteli useissa Euroopan ja Pohjoismaissa sekä asui suuren osan elämästään Pariisissa. Ranskassa hän tutustui moniin aikansa johtaviin taiteilijoihin, kulttuuri- ja tiede-elämän merkkihenkilöihin sekä taiteen keräilijöihin ja taidekauppiaisiin.

Edelfeltiä on tutkittu runsaasti, mikä kertoo hänen keskeisestä asemastaan Suomen taiteen historiassa. Ennen Ateneumia taiteilijan vientinäyttely on ollut esillä Petit Palais’ssa Pariisissa ja Göteborgin taidemuseossa.

Meille on varattu 60 paikkaa näyttelyintroon, jonka jälkeen voimme kiertää näyttelyn omatoimisesti.

Näyttelyvierailun hinta on 11 €/henkilö + museon sisäänpääsymaksu 12 €. Sisäänpääsymaksun jokainen maksaa ennen näyttelyintroon siirtymistä joko maksukortilla tai museokortilla. Muista myös kertoa kassalla, että kuulut RIL-Seniorit ryhmään.

Ilmoittautumiset viimeistään 23.4.

Ryhmille tarkoitettu sisäänkäynti sijaitsee Ateneuminkujan puolella. Tämä sisäänkäynti on esteetön.  

Ryhmäsisäänkäynnistä pääsemme Valopihalle, jossa meitä palvelee ryhmäkassa.   

Muistattehan saapua paikalle ajoissa. Näyttelyintro alkaa klo 11.30.

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle