etätilaisuustietoiskut

RILin tietoisku: Uusiosideaineiden käyttö syvästabiloinnissa

27.10.2021

Tervetuloa keskiviikkona 27.10.2021 klo 8-9 järjestettävään RILin tietoiskuun, jossa aiheena Uusiosideaineiden käyttö syvästabiloinnissa.

Syvästabilointi on vakiinnuttanut paikkansa Suomessa merkittävämpänä pohjanvahvistusmenetelmänä. Kaupunkirakentamisessa on havahduttu huomaamaan, että syvästabiloinnin sideainevalinnoilla on merkittävä vaikutus stabilointikohteen kasvihuonepäästöihin. Perinteisesti tuttu kalkki-sementtiseos on varsin päästöintensiivinen materiaali.

Tämän vuoksi uusiomateriaalipohjaisia sideaineita otettu käyttöön ja niiden toimintaa on vertailtu esimerkiksi Kuninkaantammen alueella. Ramboll Finland Oy:ssä ja Aalto-yliopistossa on tehty usean vuosikymmenen ajan tutkimusta näiden sideaineiden toiminnasta. Nyt erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat uusiosideaineiden pitkäaikaistoimivuus ja mikrorakenne.

Tietoiskun esiintyjinä toimivat Aalto-yliopiston professori Leena Korkiala-Tanttu sekä geotekniikan toimialapäällikkö Juha Forsman ja johtava asiantuntija Inka Reijonen (Ramboll Finland Oy).

Tietoisku järjestetään etänä, eli pääset osallistumaan tilaisuuteen oman koti- tai työtietokoneesi välityksellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi Microsoft Teams -kokouslinkin, jonka kautta pääset seuraamaan esitystä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle