etätilaisuustietoiskut

RILin tietoiskuwebinaari: Rakentamisen koelaboratorio - kohti hiilineutraaleja rakennuksia

31.05.2022

Tiistaina 31.5.2022 klo 8-9 järjestettävässä RILin tietoiskussa esitellään eräänlainen rakentamisen virtuaalinen koelaboratorio - Fenix by Ramboll. Sen käytön tavoitteena ovat hiilineutraalit rakennukset. Hiilijalanjälkiohjaus on tämän visuaalisen työkalun myötä mahdollista jo hankkeen luonnosteluvaiheessa.

Rambollin tavoitteista kohti vähähiilistä rakentamista kertoo aluksi Rambollin Rakennetekniikan kestävän kehityksen päällikkö, Laura Kainulainen. Hän on ympäristötekniikan DI, joka on työskennellyt kestävän kehityksen eri osa-alueiden parissa reilun kymmenen vuoden ajan.

Fenix-työkalu on hyvä esimerkki Computational Design -sovellutuksista käytännön suunnittelutyössä, ja sen yksityiskohdista kertoo tarkemmin Petri Kortelainen, Rambollin Computational Design Manager.

Työkalu mahdollistaa konkreettiset vertailut eri runkovaihtoehdoille reaaliaikaisesti ja visuaalisesti. Järjestelmä generoi hankkeen rakenteet tilaohjelman pohjalta, halutulla rakennejärjestelmällä ja rakennetyypeillä. Samalla saadaan välitön palaute eri massoittelun ja materiaalivalintojen vaikutuksesta materiaalien hiilijalanjälkeen ja kustannuksista.

Tämä ns. suunnittelun koelaboratorio mahdollistaa myös rakenteiden automaattisen generoinnin erilaisille tilageometrioille, sekä myös koneoptimoinnin hyödyntämisen parhaiden ratkaisuiden löytämiseksi.

*********************************

Pääset osallistumaan tilaisuuteen oman koti- tai työtietokoneesi välityksellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi Microsoft Teams -kokouslinkin, jonka kautta pääset seuraamaan tilaisuutta.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle