Pellettilämmitysjärjestelmän suunnittelu ja toteutus

09.02.2011

Tilaisuuden tavoite ja sisältö

Pellettilämmitys yleistyy vauhdilla pienissä ja suurissa kiinteistöissä sekä aluelämpöratkaisuina.  Uusiutuvan energian lisäysvelvoitteet edistävät pelletin käytön moninkertamista vuoteen 2020 mennessä. Pellettilämmitys perustuu pitkälti vielä erillisistä komponenteista tehtävään järjestelmän rakentamiseen, jolloin suunnittelijalla tulee olla riittävä ymmärrys.

Koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään pellettilämmityksen suunnitteluun ja toteutukseen vaikuttavia tekijöitä sekä pien- että suurkiinteistöjen ollessa kyseessä. Koulutus on suunnattu suunnittelijoille, käytännön valvojille sekä viranomaistehtävissä toimiville ammattilaisille.

Koulutus järjestetään keskustelevana, jotta yksityiskohdat ja eri toteutusmahdollisuudet tulevat selville. Osallistujat saavat materiaalia mm. suositeltavista laitekytkennöistä sekä ohjeet lisätietojen hankkimiseen.

OHJELMA

10.00 Tilaisuuden avaus Anu Karvonen, RIL

10.15 Mitä pellettienergia on nykyään ja mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Hannes Tuohiniitty, toiminnanjohtaja Suomen Pellettienergiayhdistys

11.00 Investointikustannus ja lämmityskustannus pellettilämpökohteessa Hannes Tuohiniitty

11.30 Lounas (omakustanteinen)

12.15 Pellettilämpökohteen suunnittelu: kattilakytkennät, savuhormit, pumppujen sekä varaajan käyttö ja pelletin siirto sekä varastointi  Patrik Mattsson, DI toimitusjohtaja Kardonar Oy ja Anssi Sutinen, automaatioinsinööri Ariterm Oy

13.45 Pellettilämpökeskuksen sijoitus rakennuksiin, siiloratkaisut ja paloturvallisuus. Risto Louhisola, arkkitehti E.R.M. arkkitehdit Oy.

14.30 Keskustelulle ja kysymyksille aikaa

15.00 Tilaisuuden lopetus

Järjestäjinä Suomen Pellettienergiayhdistys - SPE  ja Suomen Rakennusinsinööriliitto – RIL

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 1.2.2011. mennessä.  Osallistumismaksu on RILin, SAFA:n ja SuLVI:n jäsenille 30 €  ja muille 75 € (sis.alv.). Materiaalit sisältyvät osallistumismaksuun.

Lisätietoja:  hannes.tuohiniitty@pellettienergia.fi / 040-1948628

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle