ril-seniorit

RIL-Seniorit: Kaupunki- ja teatteriretki Lahteen 20.4. (avec)

20.04.2023

Torstaina 20.4. klo 11 lähdemme kaupunki- ja teatteriretkelle Lahteen (avec). Lähtö Kiasman edestä klo 11.00. Bussi saapuu Kiasmalle Turunväylää pitkin ja voi kerätä matkustajia IKEAn (klo 10.30), Kauniaisten ja Kehä I:n moottoritiepysäkeiltä sekä Tukholmankadun pysäkiltä H1380.

Iltapäivän aluksi käymme Lahden visuaalisten taiteiden museossa MALVASSA, joka on uusi elämyksellinen museo ja lahtelaisten ehdoton ylpeydenaihe. Siellä on näytteillä Klaus Haapaniemen Vaeltajat näyttely, joka kuljettaa kävijät keskelle taianomaista ja kiehtovaa leirimaisemaa. Näyttelyyn pääsee museokortilla tai ostamalla lipun.

Museokäynnin jälkeen pääsemme tutustumaan kiertoajeluna Lahden ajankohtaisiin kehitysalueisiin ja esimerkiksi uuden kehätien tarjoamiin mahdollisuuksiin. Oppaanamme on kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski. Kiertoajelun jälkeen kuulemme Lahden ympäristöjohtajan Elina Ojalan esityksen Lahden kestävän kehityksen edistämisestä. Lahti oli Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.

Seuraavaksi nautimme buffet-päivällisen ennen teatteriesitystä ravintola Lokissa.

Päivä huipentuu Lahden kaupunginteatterin näytelmään Totuuden hinta. Totuuden hinta on julman ajankohtainen näytelmä Putinista ja murhatusta Aleksandr Litvinenkosta. Se esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Mitä tapahtuu ihmiselle, joka ei tottele? Miten valtakoneisto kohtelee sille epämieluisaa henkilöä? Vastaus annetaan Lahden kaupunginteatterissa, jonne kokoonnumme klo 19 alkavaan näytökseen. Näytelmän kesto on 2h 50 min väliaikoineen. Helsinkiin Kiasman kohdalle palaamme klo 23 jälkeen. Bussi jatkaa Turunväylälle pysähtyen samoilla pysäkeillä kuin aamullakin. Retkelle mahtuu 42 henkilöä.

Ilmoittautuminen viimeistään 26.3. Retken hintaan 85 euroa kuuluu kuljetus, päivällinen, teatteri ja välipala. Toteutuminen edellyttää 30 hengen ilmoittautumista.

Tapahtumavastaavat Petri Jalasto (040 5529039) ja Kari Lautso (040 0411030).

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle