ril-seniorit

RIL-Seniorit: Opastus Helene Schjerfbeckin ”Maailmalta löysin itseni” sekä ”Taiteilijoiden Ruovesi” näyttelyihin Ateneumissa 22.11. (avec)

22.11.2019

Tervetuloa mukaan perjantaina 22.11. klo 13.00 opastetulle kierrokselle Helene Schjerfbeckin ”Maailmalta löysin itseni” sekä ”Taiteilijoiden Ruovesi” näyttelyihin Ateneumin taidemuseossa (avec).

Helene Schjerfbeckin näyttely kertoo, kuinka Helenestä tuli Helene – kuinka lahjakkaasta oppilaasta kasvoi yksi historiamme vaikuttavimmista taiteilijoista. Näyttely keskittyy erityisesti Schjerfbeckin matkavuosiin Pariisissa, Pohjois-Ranskan Pont-Avenissa, Italian Fiesolessa sekä Iso-Britannian St Ivesissa 1800-luvun lopussa.

Ruovesi ja sen ympäristö on houkutellut taiteilijoita 1820-luvulta alkaen. Kaikkia seudulla toimineita taiteilijoita yhdistää kiinnostus paikan henkeä, sen luontoa, ihmisiä ja kulttuuria kohtaa. Miten tämä on vaikuttanut Ruovedellä työskennelleiden taiteeseen?

Kokoonnumme Ateneumin myymälän aulassa, joka sijaitsee Ateneuminkujan puoleisen sisäänkäynnin vierestä.

Osallistumismaksu opastukselle on 6,08 euroa per henkilö ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Museon sisäänpääsymaksun jokainen maksaa itse ennen näyttelykierrosta Ateneumin kassalle. Museokortti kattaa sisäänpääsymaksun. Paikkoja on yhteensä 60. Ilmoittautumiset 8.11.2019 mennessä. Tapahtumavastaava on Rita Piirainen, puh. 0400 676067.

HUOM! ILMOITTAUTUMINEN TÄHÄN TAPAHTUMAAN ALKAA 30.9.2019 KLO 9.00!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle