RIL-Seniorit: Slovenia–Kroatia

04.05.2016

RIL-Seniorit, Slovenia–Kroatia 4.5.–9.5.16

Lennot

  • Meno 4.5.2016 AY723 klo 8:10-9:50,
  • paluu 9.5.2016 AY724 klo 19:20-22:55.

Matkan hinta 

  • 1 275 €/henkilö 2 hh,
  • 1 hh lisämaksu on 130 €.

Hintaan sisältyvät lennot, hotelliyöpymiset aamiaisineen, viisi lounasta ja yksi illallinen ja ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen ja suomenkielinen opas Marketa Sindelova. Hotellit Best Western Slon **** Ljubljanassa ja Milenij Hotel Agava**** Opatijassa.

Ilmoittautumiset RIL sähköisen kalenterin kautta viimeistään 10.2.2016. Matkatoimisto AK-matkat laskuttaa osallistujilta suoraan.

1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki

Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja bussi ryhmää vastassa. Suoraan lentokentältä lähdemme tutustumaan Blediin ja sen hurmaavaan ympäristöön. Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä on keskiaikainen linna, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle. Tutustumme kaupunkiin ja linnaan. Sieltä jatkamme kohti suurta Bohinj-järveä kauniiden maisemien halki. Lounas ja juustomaistajaiset retken yhteydessä. Paluu Ljubljanaan ja majoittuminen keskustahotelliin alkuillasta.

2. päivä 5.5.16 Kävelykierros Ljubljanassa ja jokiristeily

Aamiaisen jälkeen klo 9 kävelykierros Ljubljanassa, jonka päätteeksi lounas Ljubljanan keskustassa. Ljubljana on Euroopan pienimpiä pääkaupunkeja, asukasluku on n. 300.000. Kaupunki ja sen ympäristö on viehättävä, keskustasta löytyy vanhoja barokkirakennuksia, vanha raatihuone, Pyhän Nikolauksen katedraali, oopperatalo, lukuisat museot ja galleriat ja Ljubljanan linna, josta avautuvat upeat näkymät, Maailmankuulu on myös Josip Plecnikin rakentama Kolmoissilta. Kaupungin ympärillä on viehättäviä puistoja. Lounas kierroksen lopuksi, jonka jälkeen meitä odottaa vielä tunnin mittainen jokiristeily. Ilta vapaa.

3. päivä 6.5.16 Istrian kierros

Aamiainen hotellissa. Klo 9 lähtö tutustumaan Adrianmeren upeaan niemimaahan Istriaan, joka on Kroatiassa tunnettu loistavista viineistä ja kulinaarisista herkuista sekä tunnelmallisista pikkukylistä ja historiallisista kaupungeista. Kuivatettua kinkkua, herkullisia juustoja ja viinejä, sekä Välimeren ja Balkanin keittiön yhdistelmä houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen vierailijoita.

Ajelemme kylien läpi, pääsemme vierailemaan viinitilalla, tutustua sen viiniviljelmiin ja kuulla Kroatian viineistä sekä maistelemaan paikallisia viinejä ja prsuttia. Lounas retken aikana. Tutustumme kauniiseen Pazinin pikkukaupunkiin ja iltapäivällä suuntaamme jo kohti ihastuttavaa Opatijaa, jossa majoitumme keskustahotellissa.

4. päivä 7.5.16 Kroatian rantakaupungit

Aamiaisen jälkeen klo 9 lähdemme Istrian läntisen rannikon kierrokselle, ensimmäisenä päivän aikana vierailemme viehettävässa keskiaikaisessa Rovinjin rantakaupungeissa, tämän jälkeen matkamme suuntautuu Pulaan, tämä historiallinen keskus oli merkittävä kohtaamispaikka jo 500 luvulla, vierailemme paikallisessa amfiteatterissa, joka on yksi kuudesta nykypäivään asti säilyneistä vastaavista teattereista maailmassa, näemme myös kaupungin muut tärkeimmät nähtävyydet. Lounas kaupungissa.

5. päivä 8.5.16 Adrianmeren pienet helmet Lovran ja Opatija

Aamiaisen jälkeen klo 9 suuntaamme kohti Adrian meren rannikkoa tutustumaan rannikon miellyttäviin pienkaupunkeihin Lovraniin ja Opatijaan. Lovranissa teemme pienen tutustumiskävelyn rantakadulla ja asiakkaille jää myös aika ostoksia varten. Tämän jälkeen palaamme takaisin Opatijaan. Opatija kuului Adrian meren suosituimpiin merikylpyläkaupunkeihin ja sitä kutsutaan ”Adrian Nizzaksi”, hyvin pitkälle myös sen loistavien ravintoloiden ansiosta. Opatijan suosio on alkanut jo 1800 luvulla Habsburg-monarkian aikana.

Tutustumme rantakaupungin keskustaan, aikaa jää myös istuskella kaupungin lukuisissa kahviloissa, kävellä kristallinkirkkaan Adrian meren rannalla tai tehdä ostoksia kaupungin pikkuliikkeissä.

Yhteinen illallinen klo 19 (kävelymatka ravintolaan), 3 ruokalajia, lasi viiniä, vesi ja kahvi

6. päivä 9.5.16 Kroatian pääkaupunki Zagreb ja paluu Suomeen

Aamiaisen jälkeen klo 9 hyvästelemme merirannikkoa ja jatkamme matkaamme Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin, tutustumme kaupungin upeaan historialliseen keskustaan ja kuulemme sen mielenkiintoisesta historiasta, jossa kohtasivat Wienin järjestelmällinen Habsburg-monarkia ja Balkanin intohimoinen luonne. Näemme kaupungin mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja voimme nauttia ja tuntea tämän Balkanin helmikaupungin katujen ja aukioiden sykkeen, lukuisine ravintoloineen, kahviloineen ja baareineen. Jäähyväislounas kaupungin keskustassa.

Lounaan jälkeen jatkamme Ljubljanaan lentokentälle, josta paluu takaisin Suomeen.

Majoitukset

Ljubljana 4.–6.5.16

  • Hotelli Best Western Slon ****
  • Slovenska cesta 34, 1000 LJUBLJANA
  • http://www.hotelslon.com/

Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja kaikki nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Hotellissa on kaikkiaan 171 huonetta, joissa on minibaari, puhelin, SAT-TV, tallelokero, internetyhteys, hiustenkuivaaja, kahvi-/teekeitin. Huoneet ovat ilmastoituja. Hotellissa on myös 2 ravintolaa, kahvila, kokoushuoneet, matkamuistomyymälä, kultaseppäliike, poreallas ja sauna. Hotelli on viime vuonna peruskorjattu.

Opatija 6.–9.5.16

  • Milenij Hotel Agava****
  • M.Tita 89, 51410 Opatija
  • http://www.milenijhoteli.com/opatij/en/hotel-agava.php

Historiallisessa 1800-luvun lopulla rakennetussa Habsburg-villassa sijaitseva viihtyisä hotelli saneerattiin ja avattiin vuonna 2006. Hotellia ympäröi kauniit puutarhat sitruspuineen. Hotelli sijaitsee Opatijan keskustassa, kauniin Angiolina puiston vieressä, kauniilla merinäköalalla. Hieno spa-wellness osasto sijaitsee 30 metriä hotellilta. 76 mukavaa huonetta, joissa kaikki 4* mukavuudet – ilmastointi, minibaari, satelliitti TV, tallelokero. Hotellin ravintola tarjoaa kroatialaisia välimeren herkkuja, baari tarjoaa loistavia coctaileja.

Ohjelman voit ladata tästä.

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle