etätilaisuustietoiskutwebinaari

RILin Kiertotalous-teemaryhmän tietoisku: Taksonomia ja kiertotalous - perusteet ja tilaajan näkökulma

04.04.2023

Tervetuloa RILin tiistaina 4.4. klo 8–9 järjestämään Kiertotalous-teemaryhmän etätietoiskuun, jossa aiheena on Taksonomia ja kiertotalous - perusteet ja tilaajan näkökulma. Tilaisuudessa puhuvat Riikka Sievänen (KPMG), Markku Kainulainen (Premico Consulting Oy) sekä Laura Tiainen (Aalto-yliopisto). 

Riikka Sievänen, MMT, Director johtaa kestävän rahoituksen ja vastuullisen sijoittamisen palveluita KPMG:llä. Työssään hän tukee niin sijoittajia kuin yrityksiä vastuullisuuteen ja kestävyyteen liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien EU-taksonomia. Riikka on toiminut KPMG:n globaalin kestävän rahoituksen työryhmän vetäjänä 2017–2020 sekä neuvonantajana EU:n Technical Expert Group on Sustainable Finance –työryhmälle 2017–2019, joka on luonut pohjan mm. taksonomian käytännön toteutukselle.

Suomen vastuullisen sijoittamisen foorumissa (Finsif) Riikka on toiminut hallituksen jäsenenä 2015–2018. Riikka on myös ollut Finsifin edustaja Sitran vaikuttavuusinvestoimisen kansallisessa ohjausryhmässä 2016–2017. Riikka työstää töiden ohella väitöskirjan jälkeistä tutkimusta Helsingin yliopistossa, Taloustieteen laitoksella ja on yksi neljästä kirjoittajasta kolmessa vastuullisen sijoittamisen käsikirjassa (uusin julkaisu syksyllä 2022).

Markku Kainulainen, DI (MSc C. eng) toimii Premicon hallinnoimien rahastojen vuokra-asuntotuotannon hankejohtajana. Hänellä on yli 50 vuoden rakennusalan työkokemus. Markku on Suomen ensimmäisen asuinkerrostalokohteen suunnitteluvaiheen BREEAM-ympäristösertifikaatin rakennuttaja sekä Muovin vähentäminen työmaalla -projektin ohjaaja.

Laura Tiainen, Kestävän kehityksen DI, Aalto-yliopisto on finanssialalla työskentelevä vastuullisuusasiantuntija. Lauran työ keskittyy erityisesti kiinteistö- ja uusiutuvan energian rahastoihin. Hän on myös aktiivinen juoksija ja vasta alkanut triathlonisti. Laura on erittäin kiinnostunut yritysvastuukentän ja EU:n kestävän rahoituksen kehityksestä. Hänen määrätietoinen uteliaisuutensa ja inspiroiva työympäristö auttavat pysymään ajan tasalla niin alan kuin sääntelyn kehityksessä.

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset osallistumaan etätilaisuuteen.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle