Matka Krakovaan ja Varsovaan, Seniorit

21.04.2015

RIL-Seniorien matka Krakovaan ja Varsovaan 21.-25.4. Lähtö Krakovaan tiistaina 21.4. klo 11.00 lennolla AY 747 ja paluulento AY 744  Varsovasta lauantaina 25.4. klo 20.05-22.45.Matkaohjelma hotellitietoineen alla sekä kuvallisena seniorien sivulla.

Tiistai 21.4. Saapuminen Krakovaan, suomea puhuva opas ja bussi  ryhmää vastassa. Krakovan kaupunkikierros. Kierroksen aikana tutustumme kuninkaalliseen linnaan, nimeltään Wawel, joka sijaitsee linnankukkulalla. Tämä mahtava renessanssilinna perustettiin jo 1500-luvulla. Linnan alueella vierailemme myös kruunajais- ja hautauskatedraalissa. Sieltä jatkamme Vanhaan Kaupunkiin, jossa tutustumme mm. Jagiellon Yliopistoon ja Marian kirkkoon, joka sijaitsee aivan Krakovan sydämessä. Yhteinen illallinen.

Keskiviikko 22.4.  Aamiainen hotellissa.
Wieliczkan suolakaivos, lähtö hotellilta klo 9, paluu noin klo 12.30. Tämä on vanha suolakaivos, joka sijaitsee 135 m syvyydessä. Sen käytäviin on hakattu suolasta veistoksia, siellä on jopa suolasta tehty kirkkosali, jossa kristallikruunutkin ovat suolaa. Tämä suolakaivos valittiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Klezmermusiikin ilta Juutalaiskorttelissa sis. illallisen ja konsertin.

Torstai 23.4.  Aamiainen hotellissa.
Kuljetus omalla bussilla Krakova–Varsova suomea puhuvan oppaan johdolla. Lähtö hotellilta klo 8.30. Lounas matkan varrella. Majoittuminen keskustahotellissa. Majoittumisen jälkeen Varsovan kaupunkikierros. Varsovan viehättävin osa on sodan jälkeen kokonaan uudelleen rakennettu vanha kaupunki. Kierroksen aikana tutustumme Varsovan päänähtävyyksiin, kuninkaalliseen reittiin, jonka varrelle rakennettiin lukuisia kuninkaallisia residenssejä ja palatseja, teatterirakennuksiin, Lazienski kuninkaalliseen puistoon ja sen palatsiin, kirkkoihin, toisen maailmansodan muistomerkkeihin ja muihin mahtaviin rakennuksiin.

Perjantai 24.4. Aamiainen hotellissa.
Varsovan juutalaishistorianpäivä, lähtö hotellilta klo 9, kesto noin 3 tuntia. Päivän aloitamme vierailulla arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelemassa Juutalaismuseossa. Museo on omistettu pitkälle juutalaishistorialle Puolassa, joka ulottuu aina keskiajalle ja samalla myös gheton uhreille, joita on yli 400.000. Aamupäivän aikana näemme myös muita muistomerkkejä (patsaita), jotka esim. omistettu Varsovan kansannousun uhreille ja juutalaisgheton uhreille. Iltapäivällä Wilanow palatsi, lähtö klo 14.30. Wilanowin palatsi on kauneimpia rakennuksia Varsovan läheisyydessä ja tätä barokkipalatsia kutsutaan myös pieneksi Versailles’ksi. Vierailemme sen saleissa ja tutustumme linnan kokoelmaan ja samalla voimme käydä tutustumassa myös linnan puutarhaan. Nautimme retkellä myös lasin kuohuviiniä. Retken kesto n. 2,5 h. Yhteinen illallinen.

Lauantai 25.4. Aamiainen hotellissa ja sen jälkeen muutama tunti vapaa-aikaa ennen retkeä.
Tutustuminen Varsovan ympäristöön, lähtö hotellilta klo 11.00. Retkemme aikana tutustumme mielenkiintoisimpiin paikkoihin Varsovan lähistöllä. Aloitamme retken Zelazowa Wolan pikkukylästä, jossa syntyi maailmankuulu säveltäjä Fryderyk Chopin – vierailemme hänen synnyintalossaan. Tämän jälkeen tutustumme Brochowin kaupunkiin, jossa on kuuluisa linnoitettu kirkko – Chopin kastettiin nuorena kirkossa. Paikka tunnetaan myöskin yhtenä toisen maailmansodan näyttämönä, jossa käytiin tärkeä Bzura joen taistelu. Matkamme jatkuu, näemme perinteisen puolalaisen kylämaiseman ja tutustumme Nieborowin barokkipalatsiin 1600 luvulta. Lounas retken aikana. Retken kesto 5-6 tuntia ja se päättyy Varsovan lentokentälle.

Krakova hotelli 21.-23.4. Hotelli Ascot*** Hotelli Ascot sijaitsee kaupungin keskustan alueella, noin 10 minuuttia kävellen Vanhan kaupungin aukiolle. Hotellissa on kaikkiaan 49 huonetta, joissa mukavuuksien lisäksi SAT-TV, puhelin, ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Hotellista löytyy myös aamiaishuone ja baari. Hotellin vastaanotto auki 24 h vuorokaudessa. Radziwiłłowska 3, Grzegórzki 31-023 Krakova www.hotelascot.pl

Varsova hotelli 23.-25.4.1 Mercure Warszawa Grand**** Tämä viihtyisä 4* hotelli sijaitsee mukavalla alueella Varsovan keskustassa. Hotellissa on 299 eleganttia huonetta, kaikki uusimpien Mercure-standardien mukaan Hotellissa suosittu Grand's Brasserie ravintola sekä Grand Bar, modernit kokoustilat. 28 Krucza Street  00-522 Warsaw.

www.mercure.com/gb/hotel-3384-mercure-warszawa-grand/index.shtml

Matkapaketin hinta 1060 €/hlö 2-hengen huoneessa, yhden hengen huoneen lisä on 135 €. Hinta sisältää lennot, majoitukset buffetaamiaisella, ohjelman mukaiset kuljetukset, retket, opaspalvelut,
ruokailut ruokajuomineen ja sisäänpääsymaksut. Hinta edellyttää vähintään 30 osanottajaa, maximi osanottajamäärä 50.

Varausmaksu 350 €/hlö veloitetaan ilmoittautumisen jälkeen ja loppumaksu 2 kuukautta ennen lähtöpäivää. Peruutuskulut 100 €/hlö + Finnarin ryhmäehtojen ja maapalveluiden järjestäjien omien peruutusehtojen mukaiset kulut. Laskutuksen hoitaa matkatoimisto.

Sitovat ilmoittautumiset tapahtumakalenterin kautta 15.1. mennessä, (koskee myös alustavasti ilmoittautuneita). Vastuullisen matkanjärjestäjän puolesta matkaohjelmaan, hintoihin ja maksuihin liittyviin kysymyksiin vastaa Antero Kontola, AK-Matkat Oy, E-mail: info@ak-matkat.fi tai puh. (09) 8946700.

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle