RIL-Nuoret goes Kylttyyr

26.03.2014

KOM-teatterin kestosuosikki, ja jo vuodesta 2011 asti pyörinyt Vadelmavenepakolainen saa lisänäytöksiä keväällä. Näytelmä perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin. Hillitön komedia kertoo suomalaisesta miehestä Mikosta, joka haluaa vapaaehtoisesti tulla ruotsalaiseksi. Rooleissa nähdään Juho Milonoff, Niko Saarela ja Eeva Soivio. RIL-Nuorille on varattu 20 lippua keskiviikkona 26.3. klo 19:00 näytökseen. Esityksen kesto on noin 2 tuntia 35 minuuttia (sis. väliajan). Liput maksavat 6€/16€ (opiskelija/valmistunut).

Esityksen jälkeen on syytä kerääntyä pohtimaan Ruotsin ja ruotsalaisuuden paremmuutta lasillisen ääressä Ravintola Primulassa (Laivurinkatu 10), omakustanteisesti.

Juoni:
Mikko Virtanen on suomalainen mies, jolla on ongelma. Hän on syntynyt väärään kansalaisuuteen. Hän tuntee olevansa ruotsalainen sielu suomalaisessa ruumiissa. "Suomessa olen kansalaisuustransuna yhden ihmisen vähemmistö, jonka ihmisoikeudet ovat huonolla tolalla."

Mikko ei halua olla mörökölli, ahdistunut, omaan mitättömyyteensä uskova suomalainen mies vaan syntyperäinen, moderni, pehmeä ja ymmärtäväinen ruotsalainen perheenisä. "Jotenkin minusta tuntuu, että lumikin on Ruotsin puolella puhtaampaa ja kauniimpaa. Se sataa maahan vapautuneemmin, kuin lumihiutaleetkin tietäisivät leijailevansa maahan moniarvoisessa ja suvaitsevassa maassa. Suomessa lumi leijailee maahan ahdistuksen maaperään, masentuneiden ihmisten hartioille. Lumi sekoittaa liikenteen, tekee enkelin eteiseen."

Alkaa Mikko Virtasen vaikea mutta vimmainen muuntuminen rakkaan naapurimme, maailman demokraattisimman yhteiskunnan, kelpo kansalaiseksi. "Ruotsissa vanhojen kerrostalojen ovetkin aukeavat sisäänpäin."

Mitä? Teatteria, Vadelmavenepakolainen
Missä? KOM-teatteri, Kapteeninkatu 26, 00140 Helsinki
Milloin? 26.3.2014. klo 19:00, Kesto noin 2 tuntia 35 minuuttia (sis. väliajan)
Mitä kustantaa? Opiskelijat 6 €, valmistuneet 16 €
Miten mukaan? Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 12.3. klo 12:00. Mukaan mahtuu 20 nopeinten ilmoittautunutta.

Maksutiedot:
Nordea FI80 1019 3000 1193 55, viestiin "RIL-nuoret goes Kylttyyr" ja oma nimi.

 

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle