RIL-Seniorien Bilbaon matka lokakuussa 2012

03.10.2012

RIL-Seniorien Bilbaon matka lokakuussa 2012. Suunnitteilla on RIL-Seniorien matka Espanjaan Bilbaon ja San Sebastianin alueelle 3.–10.10 2012. 

Alustava ohjelma

Lufthansan lennot Frankfurtin kautta Bilbaoon:

03OCT   HEL-FRA   08:05 – 09:50       FRA-BIO  11:30 – 13:35

10OCT   BIO-FRA   18:30 – 20:40        FRA-HEL 22:25 – 01:50+1

Hotelli Bilbaossa:  Ercilla ****, 4 yötä 3.10.–7.10.

www.hotelercilla.es/#/hotelErcilla

Hotelli San Sebastianissa: Tryp Orly ****, 3 yötä 7.10.–10.10.

www.solmelia.com/hotels/spain/san-sebastian/tryp-san-sebastian-orly-hotel/home.htm

Suomenkielinen matkanjohtajapalvelu koko viikon Maan tavat ja kulttuurin tunteva matkanjohtaja on asunut Espanjassa vuosikausia.

Keskiviikko 3.10. Kuljetus lentokentältä hotelliin. Päivällinen Serantes I –ravintolassa. Perinteinen merimieskapakan tyyliin sisustettu korkeatasoinen ravintola, missä tunnelman luovat sisustuksen ohella esillä olevat erilaiset äyriäiset ja ensiluokkaisia raaka-aineita käyttävä keittiö.

Torstai 4.10. Yhdistetty kaupunkikiertoajelu ja opastettu vierailu Guggenheim-museoon. Miljoonakaupunki Bilbao on Baskimaan suurin kaupunki, joka on ylpeä uudesta asemastaan Euroopan modernin taiteen ja arkkitehtuurin tyyssijana.

Perjantai 5.10. Puolenpäivän retki viininmaisteluineen Doniene Corrondona txakolina -viinitilalle. Txakolin kehtona tunnetun alueen tyypillinen pieni viinitila sijaitsee 32 km Bilbaosta Bakio-nimisellä vuoristoseudulla lähellä Cantabrian rantoja. Txakoli on baskimaan omaa valkoviiniä, jota saadaan Atlantin rannikolla sijaitsevista viinitarhoista.

Lauantai 6.10. Kokopäiväretki La Riojan viinialueelle, joka sijaitsee noin 100 km Bilbaosta sisämaahan päin. Ebron, ja sen sivujokien muodostamiin laaksoihin on syntynyt Riojan viinialue, pääkaupunkeinaan Logroño ja Haro. Rioja on Espanjan ensimmäinen laatuviini ja taatun alkuperän tunnuksen saanut viinialue. Tutustuminen La Riojan alueen tunnetuimpaan viinimuseoon Harossa englanninkielisen paikalisoppaan johdolla.

Viinitilavierailu Marqués de Riscal -viinitilalle. Tämän ehkä Espanjan kuuluisimman viinitilan Elciegossa sijaitsevat viinikellarit ovat itsessään museo jossa voi nähdä viinintuottaja Marques de Riscalin pitkän historian viinintuottajana. Lounas Biazteri-ravintolassa. Tämä viihtyisä ravintola sijaitsee keskellä historiallista Laguardian vanhaa kaupunkia San Juanin kirkon kupeessa. Keittiö perustuu perinteiseen Riojan tyyliin.

Sunnuntai 7.10. Retki Gernikan kautta Zarauziin ja vierailu “txakoli" viinitilalla. Tutustuminen Gernikan kyläán ja sen historiaan. Zarauzissa tutustuminen txakoli-valkoviiniä tuottavaan Talai-Berri -viinitilaan. Kierroksen päätteeksi maistelemme txakolia pienen suolapalan kanssa. Seuraavaksi siirtyminen Zarauzin kylään jossa mahdollisuus tutustua itse kylään ja sen vanhaan kaupunkiin ja hienoon rantaviivaan. Lounas Berazadiberri-ravintolassa Zarauzissa. Tämä maaseututurismiin erikois-tunut majatalo tarjoaa perinteistä baskikeittiötä autenttisessa miljöössä. Isot annokset ja hyvä palvelu. Kuljetus San Sebastianin hotelliin.

Maanantai 8.10. Kaupunkikierros. Vain muutamalla kaupungilla on yhtä monta lempinimeä kuin San Sebastianilla: Valtameren helmi, Kaunis ”Easo”, Verraton paikka... kaikki kuvaukset kaupungista viittaavat sen kauneuteen valtameren rannalla vehreiden kukkuloiden ympäröimänä. Kaupungin läpi virtaa Urumea-joki, jonka laaksoon kaupunki on rakennettu. Vanhakaupunki eli Poteo on kaupungin sydän, jonka baarien ja tavernoiden yhteispinta-ala on maailman suurin. Yhä vieläkin upeat uimarannat La Concha ja Ondarreta keskellä kaupunkia luovat vanhan ajan kylpyläkaupunkien glamouria. Rantapromenaadi ja kaupunki suorastaan kutsuvat kävelylle tai nousemaan köysiradalla jollekin kaupungin näköalakukkuloista.

Tiistai 9.10. Omatoimista ohjelmaa kaupunkiin tutustumisen, ostosten yms. merkeissä. Päätöspäivällinen ruokajuomineen vanhankaupungin korkeatasoisessa Juanito Kojua-baskiravintolassa, jonka keittiö on erikoistunut tuoreeseen kalaan ja äyriäisiin ja jolla on paikallisten keskuudessa vankkumaton hyvän ravintolan maine.

Keskiviikko 10.10. Kuljetus hotellilta Bilbaon lentokentälle.

Hinta ja maksuehdot. Matkapaketin hinta: 1490 €/hlö, yhden hengen huoneen lisä 290 €. Hintaan voi tulla pienehköjä muutoksia. Hinta sisältää lennot, majoitukset buffetaamiaisella, ohjelman mukaiset kuljetukset, ruokailut, retket, suomalaisen matkanjohtajan/oppaan palvelut, muut opaspalvelut ja sisäänpääsymaksut. Hinta edellyttää vähintään 30 osanottajaa. Ryhmän koko enintään 40 henkeä.

Varausmaksu 350 €/hlö ilmoittautumisen jälkeen ja loppumaksu 2 kuukautta ennen lähtöpäivää. Peruutuskulut 100 €/hlö + Lufthansan ryhmäehtojen ja maapalveluiden järjestäjien omien peruutusehtojen mukaiset kulut.

Ilmoittautuminen. Lentopaikkamäärän vahvistamiseksi lähtijöitä pyydetään ilmoittamaan osallistumisestaan spostilla pirkko.snellman@ril.fi tai puh. 0207120605 viimeistään 5.3. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tiedustelut. Matkaohjelmaan, hintoihin ja maksuihin liittyviin kysymyksiin vastaa Antero Kontola, AK-Matkat Oy, e-mail: info@ak-matkat.fi  tai puh. (09) 89467011.

 
Takaisin edelliselle sivulle