RIL-Seniorien Münchenin matka

06.05.2013

RIL-Seniorien Münchenin matka 6.–10.5.13 Tervetuloa tutustumaan baijerilaisuuteen Münchenissä ja upeissa alppimaisemissa

Finnairin suorat lennot Müncheniin
06.05. Helsinki – München 08.00-9.30 AY803
10.05. München – Helsinki 18.40 – 22.05 AY808

Majoitus: Maritim Hotel München ****, Goethestraße 7, 80336 München2 hengen Comfort-huoneet, buffetaamiainen
Kuvaus: www.maritim.com/en/hotels/germany/hotel-muenchen

Suomenkielinen matkanjohtajapalvelu koko matkan ajan. Pitkään Saksassa asunut Terttu Busse-Lunkka (sagaTRAVEL GmbH) toimii matkanjohtajana/oppaana

.Lukuisten Münchenin nähtävyyksien ja kulinaaristen paikallisten elämysten ohella matkan kohokohtia ovat upeissa alppimaisemissa sijaitseva Neuschwansteinin satulinna, Ettalin luostari ja Garmisch-Partenkirchen. Vierailemme myös sisällä Nymphenburgin linnassa, joka on Saksan suurimpia barokkilinnoja. Linna liittyy kiinteästi Baijerin hallitsijasuvun, Wittelsbachien vaiheisi 

Baijerin osavaltion ruhtinaallinen ja loistokas pääkaupunki München on kiistattomasti Saksan suosituimpia turistikohteita. Etelä-Saksan metropoli tunnetaan Saksan johtavana olutkaupunkina, mutta Münchenissä on myös lukuisia kansainvälisen tason museoita, komeita palatseja, vaikuttavia kirkkoja, vuoden 1972 olympiakeskus, Euroopan suurin kaupunkipuisto jne.

Toisessa maailmansodassa pahoja vahinkoja kärsinyt vanhakaupunki jälleen-rakennettiin alkuperäiseen asuunsa. 1900-luvun jälkipuoliskolla Münchenistä tuli Saksan talouselämän voimanpesä, jonne BMW, Siemens ja monet muut yritykset sijoittivat pääkonttorinsa.

Shoppailijalle löytyy vanhankaupungin keskustasta lukuisia ostosmahdollisuuksia ja iltapäiväoluille voi piipahtaa Münchenin kuuluisaan Hofbräuhausiin tai ainutlaatuiselle ruokatorille Viktualienmarkt. Aika kuluu myös katsellen Münchenin sydämen Marienplatzin ja sen ympäristön menoa ja nautiskellen sen tunnelmasta.

Vierailukohteena on myös mm. Deutsches Museum, joka lukeutuu maailman suurimpiin luonnontieteen ja tekniikan museoihin. Teemme paikallisen oppaan johdolla tutustumiskierroksen museossa, missä esillä on kaikkea mahdollista, aurinkokelloista sukellusveneisiin ja pienoisrautateistä kaivostekniikkaan. Nähtävillä ovat myös ensimmäiset autot, lentokoneet jne.

Käymme myös taidemuseo Alte Pinakothekissa, joka kilpailee Louvren, Pradon, Uffizin ja Metropolitanin kanssa maailman johtavan maalaustaiteen museon tittelistä. Nähtävillä on eurooppalaista maalaustaidetta 1300-luvulta 1700-luvulle, joista parhaimmat palat ovat Italian 1400-1500-luvun maalaustaide, laajat Rubens-kokoelmat sekä 1600-luvun alankomaalainen taide.

Halukkaat voivat viettää helatorstai-illan konsertissa Residenzin Herkulessalissa, jossa esiintyy Baijerin radion sinfoniaorkesteri johtajanaan Esa-Pekka Salonen. Ohjelmassa mm. Hindemithiä ja Bartokia. Vaihtoehtona on ilta oopperan ystäville (Bayerische Staatsoper, National Theater, jossa 9.5. Mozartin Don Giovanni).

Hinta ja maksuehdot, matkapaketin hinta on 1460 €/hlö, yhden hengen huoneen lisä 100 €. Hintaan voi tulla pienehköjä muutoksia, jos lentokenttäverot muuttuvat, ohjelmaan tehdään muutoksia tai joku maapalveluiden hintakomponentti muuttuu sagaTRAVELISTA riippumattomista syistä. Hinta sisältää lennot, majoituksen buffetaamiaisella, ohjelman mukaiset kuljetukset, ruokailut, retket, suomalaisen matkanjohtajan/oppaan palvelut, muut opaspalvelut ja sisäänpääsymaksut. Hinta edellyttää vähintään 30 osanottajaa.

Lisämaksusta haluttaessa 9.5. residenssiin tutustuminen sekä illan konsertti tai ooppera. Lippukysely laitettu eteenpäin, hinta riippuu katsomokategoriasta.

Varausmaksu 350 €/hlö ilmoittautumisen jälkeen ja loppumaksu 2 kuukautta ennen lähtöpäivää. Peruutuskulut 100 €/hlö + Finnairin ryhmäehtojen ja maapalveluiden järjestäjien omien peruutusehtojen mukaiset kulut.

Ilmoittautuminen,lentopaikkamäärän vahvistamiseksi lähtijöitä pyydetään ilmoittautumaan sähköpostilla pirkko.snellman@ril.fi tai puhelimitse 0207120605 viimeistään 15.1.mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään tieto halukkuudesta torstain 9.5.2013 konserttiin (hintahaarukka arv. 54-78 €) tai oopperaan (arv. 52-112 €) lippuvarauksia varten. Tarkemmat hinnat selviävät lippujen saatavuuden selvittyä.

Tiedustelut,vastuullisen matkanjärjestäjän puolesta matkaohjelmaan, hintoihin ja maksuihin liittyviin kysymyksiin vastaa Antero Kontola, AK-Matkat Oy, E-mail: info@ak-matkat.fi tai puh. 09-89467011.

Tarkempi ohjelma löytyy seniorien sivuilta tai se voidaan lähettää myös postitse tarvittaessa  http://www.ril.fi/fi/jasenyys/seniorit/seniorikuulumisia.html
Takaisin edelliselle sivulle