SKOL, SKTY ja PiRIL Nuorten Hiedanranta excursio

19.09.2019

Kuinka vanhasta tehdasalueesta muutetaan CO2 -negatiivinen kaupunginosa, joka tuottaa enemmän kuin kuluttaa? Miten aikoinaan sellutehtaan jätteinä järveen lasketusta nollakuidusta tehdään arvo-kemikaaleja, biokaasua ja orgaanisia lannoitteita ilman merkittäviä ympäristöhaittoja? Onko musta-makkara hyvää vai pahaa ja miltä maistuu sima syyskuussa?

Muun muassa näihin kysymyksiin saamme vastauksen, kun suuntaamme kohti Tampereen Hiedanrantaa torstaina 19.9. Illan aikana Hiedanranta -projektia meille esittelee hankejohtaja Reijo Väliharju. Lisäksi pääsemme tutustumaan itse alueeseen. Esittelyn teemoina ovat tulevaisuuden Hiedanranta, CO2 -negatiivisuus Hiedanrannassa sekä nollakuidun käsittelyn haasteet ja hyödyntäminen. Hiedanrannan jälkeen käymme vielä ruokailemassa ja verkostoitumassa Panimoravintola Plevnassa. Pääkaupunkiseudulta on järjestetty bussikuljetus Tampereelle ja takaisin.

Tarkempi aikataulu:
15.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta bussilla kohti Hiedanrantaa (tarkempi lähtöpaikka ilmoitetaan myöhemmin)
17-19 Tutustuminen Hiedanrantaan
19-20.30 Ruokailu Plevnassa
22.30 Takaisin pääkaupunkiseudulla

Hiedanranta on Tampereen keskustan läheisyyteen, vanhalle tehdasalueelle kehittyvä uusi, kestävä ja älykäs järvenrantakaupunginosa. Innovaatioiden Hiedanrannasta halutaan rakentaa kaupunginosa, jota Suomessa ei vielä ole. Hiedanranta toimii jo nyt suunnitteluvaiheessa ympäristönä 27 kaupunkikehittämisen tekniselle, ekologiselle ja sosiaaliselle hankkeille sekä kokeiluille. Lisätietoa Hiedanrannasta löydät täältä: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentamishankkeet/hiedanranta.html

Hiedanranta halutaan suunnitella ja toteuttaa tiiviissä yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Myös tässä excursiossa yhteistyö on voimaa, sillä se järjestetään yhdessä SKOL Konsulttinuorten, SKTY Nuoren Ammattilaisten ja PiRIL -nuorten kesken.

Mukaan mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Ilmoittaudu mukaan täältä:
https://konsulttinuoret.teknologiateollisuus.fi/lomake/hiedanranta-excursio-tampereella-199

Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle