Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

eKirja, käyttö- ja toimitusehdot, tietosuoja

 

Yleistä

RILin eKirjat voidaan lukea tietokoneella, tabletilla, lukulaitteella ja älypuhelimella, joihin on asennettu lukuohjelma, joka tukee PDF-tiedostomuotoa ja Adoben ID:hen perustuvaa DRM-suojaustekniikkaa. Suojatun kirjan voi avata maksimissaan viidessä eri laitteessa, joissa on sama Adobe ID -tunnus.

Tietokoneessa käytetään ilmaista Adobe Digital Editions -ohjelmaa. Muita laitteita varten on omat lukuohjelmat, esim. IPad käyttää ilmaista Bluefire Readeriä.

Suojaustekniikalla säädellään eKirjan luvatonta käyttöä ja kopiointia. Adobe ID -tunnukseen liitetty eKirja voidaan avata vain tällä henkilökohtaisella tunnuksella. Latauslinkkiä tai eKirja-tiedostoa ei siten voi esim. lähettää toiselle henkilölle, jolla on eri Adobe ID -tunnus.

Adobe Digital Editionsin ja Adobe ID –tunnuksen hankinta

Asenna tietokoneellesi ilmainen Adobe Digital Editions –ohjelma ja aktivoi siihen Adobe ID –tunnus seuraavasti:

  • 1. Mene osoitteeseen http://www.adobe.com/products/digital-editions.html. Asenna Adobe Digital Editions -ohjelma seuraamalla annettuja ohjeita.

  • 2. Jos sinulla ei entuudestaan ole Adobe ID -tunnusta (sähköpostiosoitetta ja salasanaa), luo sellainen osoitteessa  Adobe ID. Valitse ”Create an Adobe Account” ja täytä avautuva lomake. Kirjaa käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana muistiin. Ne ovat Adobe ID -tunnuksesi.

  • 3. Palaa Adobe Digital Editions -ohjelmaan ja syötä sinne ID-tunnuksesi kohdasta Authorize Computer.

Adobe ID-tunnus syötetään laitteen (tietokone, tabletti, lukulaite, yms.) tai lukuohjelman asetuksiin. Ilman sitä ei voi lukea suojattua eKirjaa. Jos luovut jostakin lukulaitteesta tai tietokoneesta, tulee sinun poistaa tuon laitteen Adobe ID -valtuutus kyseisestä laitteesta ja sen ohjelmasta.


eKirjan hankinta, maksaminen ja käyttö

eKirjan hankinta tapahtuu kirjakaupan valikosta eKirjat valitsemalla haluttu kirja ja noudattamalla annettuja hankinta- ja maksuohjeita.

eKirja maksetaan oston yhteydessä verkkopankin kautta luottokortilla tai valitsemalla laskutusvaihtoehdon. Hinnat määräytyvät tilaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Kirjakaupan verkkomaksuvaihtoehto ottaa huomioon ainoastaan RILin jäsenille annetut alennukset (vaatii kirjautumisen kirjakauppaan jäsentunnuksilla). Jos olet saamassa muuta alennusta, esim. opiskelija-alennus 40 %, voit tehdä tilauksesi kirjakaupan kautta valitsemalla maksutavaksi laskun. Käytä Lisätietoja-kenttää ilmoittaaksesi esim. olevasi opiskelija tai mahdollisen kampanjatunnuksen.

eKirja toimitetaan sähköisesti asiakkaalle heti tilauksen jälkeen. Toimitustapa on latauslinkin lähettäminen asiakkaan sähköpostiin, kun tilaus on suoritettu loppuun. Klikkaamalla latauslinkkiä saat ladattua eKirjan laitteellesi. Tarvittava lukuohjelma (tietokoneella Adobe Digital Edition) ja henkilökohtainen Adobe ID –tunnus pitää olla etukäteen asennettuna.

RILin eKirjoissa on pääsääntöisesti vain lukuoikeus eli esim. tekstin tulostus- tai kopiointioikeutta ei ole.


Toimitusehdot eKirjoille


eKirjan käyttö ja tarvittava laitteisto

RILin sähköiset julkaisut on tarkoitettu vain asiakkaan omaan käyttöön. Asiakkaalla ei ole oikeutta kokonaan tai osittainkaan kopioida, edelleen lähettää, esittää julkisesti tai käyttää julkaisuja muutoin kuin erillisen sopimuksen, näiden tai muiden soveltuvien sopimusehtojen ja tekijänoikeuslain sallimissa rajoissa.

Sähköisten julkaisujen lataaminen ja käyttö edellyttävät soveltuvia laitteita, tietokoneohjelmia ja tietoliikenneyhteyksiä, jotka asiakkaan täytyy järjestää itse. Näiden käytöstä voi tulla erilaisia datasiirto- yms. maksuja asiakkaan liittymä- ja muiden sopimusten mukaisesti. Näistä maksuista vastaa asiakas. Asiakas vastaa itse oman tietokoneensa, tietojärjestelmän tai muun laitteensa suojauksesta.


Peruuttaminen tai palauttaminen

Asiakkaalla ei ole peruuttamis- tai palautusoikeutta verkkokaupasta tilaamilleen sähköisille julkaisuille, sillä ne ovat digitaalisia tiedostoja. Peruuttamis- ja palautusoikeuden puuttuminen on kuluttajansuojalain mukainen rajaus.


Säilyttäminen

Asiakas vastaa sähköisen julkaisun säilyttämisestä. Koska RIL voi ilman ennakkoilmoitusta muuttaa verkkokaupan valikoimaa ja samalla poistaa asiakkaan aiemmin ostaman julkaisun, suositellaan sen tallentamista heti tilaamisen yhteydessä.


Tekijänoikeudet

Verkkokaupan ja sieltä tilattavien julkaisujen tekijänoikeudet samoin kuin muut immateriaalioikeudet kuuluvat RILille ja/tai kolmansille osapuolille.

Tekijänoikeuksien suojaamiseen ja sisällön merkitsemiseen käytetään teknistä suojausta (DRM), jonka toimivuudesta vastaa teknisen suojauksen tarjoaja. Suojauksen tarkoituksena on estää sisällön laiton käyttö ja kopiointi. Suojauksella on mahdollista rajoittaa sisällön laillistakin käyttöä, esimerkiksi rajaamalla kopioitavia sivuja määrällisesti ja ajallisesti sekä rajaamalla leikkeiden ottamista leikepöydälle.

Asiakkaalla ei ole oikeutta poistaa suojauksia. Suojauksen poistaminen ja sen mahdollistama luvaton käyttö johtaa lain mukaiseen rikosvastuuseen. Suojauksen avulla sisältö on mahdollista yksilöidä ja yhdistää asiakkaaseen.

 

Tietosuojaseloste

Euroopan Unionin uutta General Data Protection Regulation (GDPR) -tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 lukien. RILin verkkokirjakaupan asiakas- ja markkinointirekisterin tietosuojaseloste löydät täältä.


Maksutavat

Maksutapa