Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

eKirja, käyttö- ja toimitusehdot, tietosuoja

Yleistä

RILin eKirjat ovat tarkoitettuja henkilökohtaiseen käyttöön ja ne on suojattu kopioinnilta, tulostukselta ja muokkaukselta.

RIL eKirjastossa on tällä hetkellä myynnissä vesileimauksella suojattuja pdf-julkaisuja. DRM-suojatuista pdf-tiedostoista, jotka vaativat käyttäjältä lukuohjelman ja Adoben ID-tunnuksen, on vähitellen luovuttu vuoden 2021 aikana.

Vesileimattu pdf-julkaisu on personoitu tilaajan tiedoilla ja tarkoitettu ainoastaan hänen henkilökohtaiseen käyttöönsä.

DRM-suojatut eKirjat, lukuohjelma ja Adobe ID

DRM-suojatut julkaisut voidaan lukea tietokoneella, tabletilla, lukulaitteella ja älypuhelimella, joihin on asennettu lukuohjelma, joka tukee PDF-tiedostomuotoa ja Adoben ID:hen perustuvaa DRM-suojaustekniikkaa. Adobe ID -tunnukseen liitetty eKirja voidaan avata vain tällä henkilökohtaisella tunnuksella. Avattua latauslinkkiä tai eKirja-tiedostoa ei siten voi esim. lähettää toiselle henkilölle, jolla on eri Adobe ID -tunnus. Suojatun kirjan voi avata maksimissaan viidessä eri laitteessa, joissa on sama Adobe ID -tunnus.

Lukuohjelmana käytetään yleisimmin ilmaista Adobe Digital Editions tai BlueFireReader -ohjelmaa. Asenna lukuohjelma ja aktivoi siihen Adobe ID –tunnus ennen julkaisun lataamista seuraavasti:

  • 1. Mene osoitteeseen http://www.adobe.com/products/digital-editions.html tai Bluefire Reader (suositeltava Windows 10 kanssa) ja asenna lukuohjelma seuraamalla annettuja ohjeita.

  • 2. Jos sinulla ei entuudestaan ole Adobe ID -tunnusta (sähköpostiosoitetta ja salasanaa), luo sellainen osoitteessa Adobe ID. Valitse ”Create an Adobe Account” ja täytä avautuva lomake. Kirjaa käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana muistiin. Ne ovat Adobe ID -tunnuksesi.

  • 3. Palaa lukuohjelmaan ja syötä sinne ID-tunnuksesi. Digital Editionissa se löytyy kohdasta Help/Authorize Computer.

Adobe ID-tunnus syötetään laitteen (tietokone, tabletti, lukulaite, yms.) tai lukuohjelman asetuksiin. Ilman sitä ei voi lukea suojattua eKirjaa. Jos luovut jostakin lukulaitteesta tai tietokoneesta, kannattaa poistaa Adobe ID -valtuutus kyseisestä laitteesta ja sen ohjelmasta.


eKirjan hankinta, maksaminen ja käyttö

eKirjan hankinta tapahtuu kirjakaupan valikosta eKirjat valitsemalla haluttu kirja ja noudattamalla annettuja hankinta- ja maksuohjeita.

eKirja maksetaan oston yhteydessä verkkopankin kautta luottokortilla tai valitsemalla laskutusvaihtoehdon. Hinnat määräytyvät tilaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Kirjakaupan verkkomaksuvaihtoehto ottaa huomioon ainoastaan RILin jäsenille annetut alennukset (vaatii kirjautumisen kirjakauppaan jäsentunnuksilla). Jos olet saamassa muuta alennusta, esim. opiskelija-alennus 40 %, voit tehdä tilauksesi kirjakaupan kautta valitsemalla maksutavaksi laskun. Käytä Lisätietoja-kenttää ilmoittaaksesi esim. olevasi opiskelija tai mahdollisen kampanjatunnuksen.

eKirja toimitetaan sähköisesti asiakkaalle heti tilauksen jälkeen. Toimitustapa on latauslinkin lähettäminen asiakkaan sähköpostiin, kun tilaus on suoritettu loppuun. Klikkaamalla latauslinkkiä saat ladattua eKirjan laitteellesi.

RILin eKirjoissa on pääsääntöisesti vain lukuoikeus eli esim. tekstin tulostus- tai kopiointioikeutta ei ole.


Toimitusehdot eKirjoille


eKirjan käyttö ja tarvittava laitteisto

RILin sähköiset julkaisut on tarkoitettu vain asiakkaan omaan käyttöön. Asiakkaalla ei ole oikeutta kokonaan tai osittainkaan kopioida, edelleen lähettää, esittää julkisesti tai käyttää julkaisuja muutoin kuin erillisen sopimuksen, näiden tai muiden soveltuvien sopimusehtojen ja tekijänoikeuslain sallimissa rajoissa.

Sähköisten julkaisujen lataaminen ja käyttö edellyttävät soveltuvia laitteita, tietokoneohjelmia ja tietoliikenneyhteyksiä, jotka asiakkaan täytyy järjestää itse. Näiden käytöstä voi tulla erilaisia datasiirto- yms. maksuja asiakkaan liittymä- ja muiden sopimusten mukaisesti. Näistä maksuista vastaa asiakas. Asiakas vastaa itse oman tietokoneensa, tietojärjestelmän tai muun laitteensa suojauksesta.


Peruuttaminen tai palauttaminen

Asiakkaalla ei ole peruuttamis- tai palautusoikeutta verkkokaupasta tilaamilleen sähköisille julkaisuille, sillä ne ovat digitaalisia tiedostoja. Peruuttamis- ja palautusoikeuden puuttuminen on kuluttajansuojalain mukainen rajaus.


Säilyttäminen

Asiakas vastaa sähköisen julkaisun säilyttämisestä. Koska RIL voi ilman ennakkoilmoitusta muuttaa verkkokaupan valikoimaa ja samalla poistaa asiakkaan aiemmin ostaman julkaisun, suositellaan sen tallentamista heti tilaamisen yhteydessä.


Tekijänoikeudet

Verkkokaupan ja sieltä tilattavien julkaisujen tekijänoikeudet samoin kuin muut immateriaalioikeudet kuuluvat RILille ja/tai kolmansille osapuolille.

Tekijänoikeuksien suojaamiseen ja sisällön merkitsemiseen käytetään teknistä suojausta (DRM tai vesileimaus), jonka toimivuudesta vastaa teknisen suojauksen tarjoaja. Suojauksen tarkoituksena on estää sisällön laiton käyttö ja kopiointi. Suojauksella on mahdollista rajoittaa sisällön laillistakin käyttöä, esimerkiksi rajaamalla kopioitavia sivuja määrällisesti ja ajallisesti sekä rajaamalla leikkeiden ottamista leikepöydälle.

Asiakkaalla ei ole oikeutta poistaa suojauksia. Suojauksen poistaminen ja sen mahdollistama luvaton käyttö johtaa lain mukaiseen rikosvastuuseen. Suojauksen avulla sisältö on mahdollista yksilöidä ja yhdistää asiakkaaseen.

Tietosuojaseloste

Euroopan Unionin uutta General Data Protection Regulation (GDPR) -tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 lukien. RILin verkkokirjakaupan asiakas- ja markkinointirekisterin tietosuojaseloste löydät täältä.


Maksutavat

Maksutapa