Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 67,00€ 60,91€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

RIL 250-2011 Kosteudenhallinta ja homevaurion estäminen – menettelytavat suunnittelusta ylläpitoon on uusi julkaisu rakennusten kosteudenhallinnasta ja homevaurioiden estämisestä. Julkaisun tarkoitus on antaa yleiskuva kosteus- ja homevaurion syntymisestä ja estämiskeinoista - myös lukijalle, jolla ei ole rakennusalan koulutusta. Ammattilaiselle ohje on käyttökelpoinen työkalu, joka kuvaa suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitoprosessin kosteudenhallinnan näkökulmalta.

Ohje esittää systemaattisia menettelytapoja ja ratkaisuja kosteuden sekä kosteusongelman hallintaan ja sitä kautta homevaurion estämiseen. Ohjeita annetaan hankkeen eri vaiheisiin ja osatehtäviin eli rakennuttamiseen, suunnitteluun, rakentamiseen sekä ylläpitoon ja käyttöön. Tavoitteena on, että ohjeita noudattamalla vältytään kosteus- ja homeongelmista tai niiden riskit pienenevät oleellisesti. Osittain nojataan jo olemassa olevaan ohjeistukseen, osittain esitetään uusia apuvälineitä. Tarkoituksena on sitoa olemassa oleva tieto kattavaan ja selkeään prosessikokonaisuuteen eri osapuolten käyttöön. Vaikka ohje ensisijaisesti keskittyy homevaurion estämiseen uudisrakentamisessa, käsitellään myös kosteus- ja homevaurioon liittyvän korjaushankkeen periaatteita.

Ohjeen käyttäjät

Ohje on tarkoitettu rakennus- ja kiinteistöalan eri osapuolten käyttöön. Ohje on tarkoitettu pääosin ammattilaisille (suunnittelijat, rakennuttajat, toteuttajat, materiaalivalmistajat, viranomaistahot, kiinteistönhoitajat). Ohje sisältää tärkeää tietoa myös osapuolille, joilla on suuri vastuu rakennuksen toimivuudesta, mutta eivät ole rakennusalan teknisiä ammattilaisia (tilaajat, omistajat, käyttäjät, ym.). Julkaisua voidaan käyttää myös perusopetuksen ja täydennyskoulutuksen oppimateriaalina.

eKirja
DRM-suojattu PDF
Ei kopiontia, ei tulostusta

Katso eKirjojen käyttö- ja toimitusohjeet eKirjan ja lukuohjelman lataamista varten


Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa