Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 76,00€ 69,09€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Vesisäiliöiden kunnon säilyminen ja varma toiminta ovat yhdyskuntarakenteen ja vesihuollon toimivuuden kannalta kriittisiä kohtia. Niiden toimintaan liittyy paitsi ihmisten puhtaan veden saannin varmistamien myös tärkeitä turvallisuusnäkökohtia, kuten vesitornien rakenteellinen turvallisuus ja sammutusveden saanti.

Vesisäiliöiden tärkeä rooli ja niiden pitkä elinkaari edellyttää järjestelmien ja rakenteiden jatkuvaa kunnossapitoa. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ja Suomen Vesilaitosyhdistys ry (VVY) ovat yhteistyössä tuottaneet uuden julkaisun RIL 264-2013 Vesitornien ja alavesisäiliöiden kunnonhallinta. Julkaisussa kuvataan vesisäiliön kunnonhallintaa lähtien systemaattisesta ylläpidosta, johon kuuluu mm. rakenne- ja LVIS-järjestelmien säännöllinen kuntoseuranta. Myös säiliöiden puhdistukseen ja hygienian varmistamiseen annetaan ohjeita.

Julkaisun keskeisenä tavoitteena on opastaa LVIS-järjestelmien ja rakenteiden kuntoarvioiden ja kuntotutkimusten toteuttamista sekä tarkastusten tuloksista tehtävien johtopäätösten laadintaa. Korjaushankkeen vaiheistus ja organisointi kuvataan erityisesti omistajan näkökulmasta. Kuvauksessa on mukana laajasti mm. korjaushankkeen hankintojen yleisiä periaatteita, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden valintaa sekä hankkeessa laadittavat asiakirjat.

Ohje on tärkeä työkalu vesitornien rakenteellisen turvallisuuden varmistamisessa. Julkaisussa annetaan ohjeita rakenteiden eri kunnossapito- ja korjaustavoille, sekä kantavien että täydentävien rakenteiden osalta. Kantavien rakenteiden ohjeistuksessa otetaan huomioon viimeaikaiset onnettomuustapaukset ja muita rakenteiden toiminnassa yleisesti tunnettuja puutteita. Myös LVIS-järjestelmien korjauksia on käsitelty.

Ohjeen tavoitteena on kuvata laadukasta ylläpitoa, toimivaa säiliöiden kunnon seurantaa sekä korjaushankkeen hallittua läpivientiä. Ohje käsittelee vesitornien ja alavesisäiliöiden yleistä toimintaa, käytännön ylläpitotoimenpiteitä, rakenteiden kuntoarvio- ja tutkimusmenetelmiä, korjaussuunnittelun sisältöä sekä teknisiä korjausratkaisuja. Korjausohjeet koskevat erityisesti rakenteita mutta myös lvi-järjestelmiä. Korjauksen toteuttamiseen annetaan vesitorneihin liittyviä erityisohjeita, mm. koskien työturvallisuutta. Ohje kuvaa myös omistajan ja rakennuttajan tärkeitä tehtäviä, kuten kuntotutkimuksen tilaamista sekä suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden valintaa.

115 sivua. eKirja
suojattu PDF
Ei kopiointia, ei tulostusta

Katso eKirjojen käyttö- ja toimitusohjeet eKirjan ja lukuohjelman lataamista varten


Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa