Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 30,00€ 27,27€
Tuotteen kuvaus

Tuotteen kuvaus

Keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL perusti 1980-luvun alussa Rakentamisen historiatoimikunnan, jossa päättyneen vuosituhannen lopulla nousi esiin ajatus tutkia korkeakoulututkinnon suorittaneiden rakennusinsinöörien merkitystä ja asemaa yhteiskunnallisessa kehityksessä.

FM Esa Rantamon kirjoittama julkaisu "Taidolla ja tiedolla - keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi" käsittelee ammattikunnan kehittymistä ja sen ammatillista roolia eri aikoina. Julkaisussa etsitään syy-seuraussuhteita rakennusinsinöörin ammatin sisällön ja yhteiskunnan eri ajanjaksoihin liittyneiden muutospaineiden välillä.

"Taidolla ja tiedolla - keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi" ilmestyy RILin juhliessa 75 vuotista taivaltaan 2009. Julkaisu toimii yhteenvetona rakennusinsinöörien ammattikunnasta ja säilyttää samalla tietoisuuden niistä tärkeistä saavutuksista, joita vuosisatojen kuluessa on voitu edesauttaa.

Julkaisu jakaantuu sisällöllisesti viiteen kronologisesti toisiaan seuraavaan osaan. Osat tarkastelevat rakennusinsinöörien ammattikunnan historiaa ja sen kehityksen painopisteitä jaettuna ajanjaksoihin:

  • Kuninkaan ja keisarin palveluksessa (keskiajalta 1800-luvun puoliväliin)
  • Sotilaasta siviili-insinööriksi - kaupungistuvan ja teollistuvan maatalousmaan rakentajat (1800-luvun jälkipuoliskolta 1930-luvun loppuun)
  • Kriisiajan rakennusinsinöörit (1940-luku)
  • Kasvun rakentajat (1950-luvulta 1980-luvulle)
  • Ammattikunta uuden edessä (1990-luvulta 2000-luvulle.

Julkaisussa on 348 sivua. Nelivärinen.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa