Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 79,00€ 71,82€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Valoaläpäisevät rakenteet muodostavat nykyään olennaisen osan uuden toimisto-, liike- ja asuinrakennuksen julkisivusta. Valoaläpäisevillä rakenteilla luodaan korjausten yhteydessä uusia tiloja vanhoihin rakennuksiin ja niillä katetaan ostoskatuja, asemalaitureita ja sisäpihoja. Vanhoja arvokkaita rakennuksia korjataan ja täydennetään valoaläpäisevillä osilla. Rakenteet muodostavat tavallisesti hyvin näyttävän ja teknisesti tärkeän osan rakennettua ympäristöä, joten niiden suunnittelussa ja toteutuksessa tarvitaan aivan erityistä osaamista.

RIL 198-2001 Valoaläpäisevät rakenteet perustuu suurelta osin vuonna 1993 julkaistuun RIL 198-1993 ohjeeseen, joka on tämän ohjeen ensimmäinen painos. Uuteen päivitettyyn ohjeeseen on lisätty 1990-luvulla tutkimuksen, tuotekehityksen ja standardointityön mukana syntynyt uusi tieto valoaläpäisevistä rakenteista. Ohje on myös rakenteellisesti uudistettu käytön helpottamiseksi. Valoa läpäisevien rakenteiden materiaalit ja rakenneratkaisut kehittyvät voimakkaasti koko ajan. Rakenteet koostuvat useista eri rakenneosista ja -materiaaleista, joista jotkin ovat aiemmin olleet vähemmän tunnettuja ja käytettyjä rakennusteollisuudessa.

Valoaläpäisevää rakennekokonaisuutta käsittelevä tietokirjallisuus on edelleen vähäistä ja alan ohjeita puuttuu vielä useilta osa-alueilta. Tämän tiedontarpeen tyydyttämiseksi ohjeen RIL 198-1993 Valoaläpäisevät rakenteet päivitystyö koettiin tärkeäksi ja tarpeelliseksi tehtäväksi. Tavoitteena oli tuottaa ajan tasalla olevat teknis-taloudellisesti tasapainoiset ohjeet valokatteisten tilojen suunnittelua, mitoitusta, rakentamista ja huoltotyötä varten ja rakentamisen ja käytön aikaisen valvontamenettelyn ohjaamiseksi.

207 sivua.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa