Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 62,00€ 56,36€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin julkaisema ohje luo ensimmäisen kerran yhtenäisen perustan maanalaisten tilojen paloturvallisuudesta huolehtimiselle. Ohjeen on laatinut VTT yhteistyössä viranomaisten ja muiden alan toimitsijoiden kanssa.

Toiminnallisiin periaatteisiin pohjautuva paloturvallisuussuunnittelu yleistyy niin Suomessa kuin muuallakin. Vaativissa kohteissa, kuten maanalaisissa tiloissa, näiden periaatteiden käyttäminen on välttämätöntä. Huolella toteutetulla paloriskianalyysin sisältävällä suunnittelulla voidaan samalla saavuttaa sekä hyvä turvallisuustaso että kustannussäästöjä.

Osassa A on esitetty yleiset paloturvallisuusvaatimukset sekä paloturvallisuussuunnittelun perusteet. Osa B sisältää maanalaisia tiloja koskevan suunnittelun ohjeistuksen sisältäen vaatimustasoja sekä menettelytapoja. Osassa C on annettu paloturvallisuusanalyyseihin liittyvää taustatietoa sekä esimerkki maanalaisen kohteen analysoinnista.

Ohjeen pääpaino on henkilöturvallisuudessa, koska maanalaisista tiloista poistuminen tulipalotilanteessa vaatii erityistoimia usein pitkien poistumisreittien ja savun ylöspäin kulkeutumisen takia. Henkilöturvallisuusasiat liittyvät paljolti työturvallisuuteen, joten myös näitä näkökohtia paloturvallisuussuunnittelun kannalta käsitellään tässä ohjeessa. Henkilöturvallisuusnäkökulman lisäksi ohjeessa esitetään menettelytapoja ja vaatimustasoja myös omaisuuden turvan suhteen.

Ohje on tarkoitettu suunnittelijoiden, viranomaisten, rakentajien, tuotevalmistajien, vakuutusalan, oppilaitosten sekä täydennyskouluttajien käyttöön. Ohjeessa on 111 sivua.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa